Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2018 19:11

За 36 годин заробила на автомобіль

У Японії з квітня 2018-го після закінчення робочого дня працівників з офісу виганятиме безпілотник. Гратиме шотландську народну мелодію "Добрий старий час". Вона лунає в тамтешніх магазинах перед зачиненням. Камера на дроні шукатиме трудоголіків і менеджерів, які не відпускають підлеглих додому. Так охоронна компанія Taisei з виробником безпілотників Blue Innovation вирішили боротися з понаднормовою роботою. В Японії поширене явище кароші – раптова смерть унаслідок перепрацювання

Ми запитали читачів: як найдовше ви працювали?

Після вибухів на складах із боєприпасами в Калинівці працювали без перерви майже 50 годин. Збирали допомогу на вокзалі. За цей час навіть не присів. Ноги набрякли, потягнув спину.

Анатолій БАНАХ, 45 років, волонтер, Вінниця

Лишилася на ніч перешивати випускну сукню. Школярці не сподобалися підкладка і замок. Пригрозила очорнити магазин у Facebook. Директор змусив перешити. За це дав два вихідні.

Ольга ХРИСТЮК, 42 роки, швачка, Хмельницький

У Китаї 14 годин поспіль фотографувалася для каталогу з одягом. Дозволили перепочити лише 15 хвилин. За весь день принесли один бутерброд.

Дарія БОНДАРЕНКО, 22 роки, модель, Київ

 

Працювала оператором служби таксі без відпочинку 48 годин. Тоді саме напарниця звільнилася. Я поскаржилася керівництву, пообіцяли заплатити потрійний оклад. Кожні 20 хвилин обливалася водою, щоб не заснути. На службі працювала ще три роки. Начальство завжди відпускало, коли просила, і платило більше за всіх.

Інна ПЕЧУРОВА, 35 років, помічник юриста, Одеса

По 16 годин стояла на ногах, працюючи круп'є в гральних автоматах. Хоча зміна тривала вісім. Додому могли йти з дозволу адміністратора. Той забував про нас і їхав у нічний клуб. За те, що присів чи притулився до стіни, – штраф. За зміну заробляла стільки, як мати за місяць на швейній фабриці.

Ольга ШАРГОВСЬКА, 27 років, продавець, Харків

У 16-градусний мороз довелося працювати на 10 годин довше звичного. Вночі встановлювали паркан навколо пам'ятника Тарасові Шевченку. Намагалися уникнути сутичок з активістами. Вони не дозволяли демонтувати погруддя. На його місці з'явиться пам'ятник Героям Небесної сотні.

Ігор ПЕТРУК, 37 років, будівельник, Вінниця

Працювала повією в елітному готелі. Обслуговувала клієнтів протягом 36 годин. Колеги похворіли, нікому було замінити. Поскаржилася керівникові, той пообіцяв премію. За ту ніч заробила на автомобіль. Аби не заснути, пила енергетик із кавою. Після цього змінила професію.

Ірина КОВБАСЮК, 33 роки, економіст, Київ

40 годин не спала під час зйомок фільму. Мала виглядати втомленою і нещасною. Спочатку мене фарбували. Потім грим змили, бо на це не можна було дивитися без сліз. Не знала, котра година. Коли вийшла з павільйону, зрозуміла, що закінчився другий день. Заснула в таксі.

Олена ЮРЧИШИНА, 26 років, акторка, Одеса

Зараз ви читаєте новину «За 36 годин заробила на автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути