четвер, 16 вересня 2010 12:12

Виступ гурту "Мертвий півень"

 

24 - 26 вересня

Ірпінь Київської області, парк Перемоги


П'ять місць та подій, куди впродовж життя планує потрапити 39-річний соліст гурту "Мертвий півень" Місько Барбара.


1. На спільний концерт "Мертвого півня" з британським рок-музикантом Девідом Боуї.

Почав слухати його ще за радянських часів. Жив у Львові, а там всі слухали переважно польське радіо. Для мене Боуї - уособлення музики ХХ століття. Це більше, ніж рок-н-ролл. Адже невідомо: чи Боуї міняється, через те що часи змінюються, чи часи міняються, бо змінюється Боуї?


2. На концерт Rolling Stones.

Для тих, хто не знає, хто це такі, раджу подивитися фільм режисера Мартіна Скорсезе "The Rolling Stones. Хай буде світло". Хотів би в свої 60 років бавитися так само, як вони! Сміявся, коли прочитав опитування британського журналу, де читачі визначали найкращі частини тіл зірок. Ноги - в Кайлі Міноуґ, задниця - у Дженіфер Лопез, а найкраща печінка - у гітариста "роллінгів" Кейта Річардса. Захоплююся живучістю їхніх творів. У нашій пісні "Пам'ятник" навіть є прихована цитата з роллінгівського хіта Satisfaction.


3. Подивитися на стадіоні гру каталонської "Барселони".

Останнім часом в мені прокинулося юнацьке захоплення футболом. Нещодавно збагнув, що мені подобається дивитися, як грає "Барселона". Часом і самому хочеться поганяти м'яча. Тоді граємо з друзями. У дитинстві футбол був одним з основних розваг. Намагався бути нападаючим. Навіть ходив на декілька тренувань, але в мене не виходило. До того ж займався тенісом і легкою атлетикою.


4. Відвідати субтропічні країни.

Не люблю мерзнути. Мені дуже до вподоби звучання португальської та італійської. Із задоволенням махнув би взимку на південь Італії. Потрохи намагаюся ці мови вивчати. Нещодавно приїздив колега-аргентинець, який мешкає в Нью-Йорку. Навчив мене аргентинській народній пісні. Вже заспівали її з "Півнями".


5. До нової України, в якій буде професійне й розумне керівництво. Щоб не переслідували істориків і підтримували культуру. Бо це ненормально, коли СБУ впродовж 13 годин допитує й залякує Руслана Забілого, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького", який займається історією 1930-40-х років, зокрема УПА. На нього відкрили кримінальну справу, через те що працює з розсекреченими документами. Зараз все це нагадує Україну 1937-го.


Чому варто потрапити на концерт "Мертвого півня"?

Наш наступний альбом називатиметься "Радіо "Афродіта" - на честь радіостанції УПА. Це буде ілюзія продовження радіостанції - пісні від 1940-х до наших днів. На фестивалі "Гайдамака" зіграємо чотири твори з нового диска.

Зараз ви читаєте новину «Виступ гурту "Мертвий півень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути