Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 13:08

"Спочатку "Цинамон", потім "Самогон". Що далі: "Цитрамон"?

Понеділок 11

Панк-кабаре Tiger Lillies із Лондона грають у стилі bad taste - "поганого смаку", з елементами чорного гумору. Про криваві звірства вокаліст Мартін Жак співає ніжним контр-тенором. Пісня "Паскудник" - про тиждень маньяка-збоченця. У понеділок він душить хлопчиків і дівчаток, у вівторок відриває пташкам крила, в середу кладе велику купу під двері священика, спалює напалмом сиротинець у четвер, позбавляє цноти черниць у п'ятницю. У суботу співає сороміцьких пісень, а в неділю, доки всі сплять, ґвалтує, вбиває і краде.

Концерт британського панк-кабаре Tiger Lillies

19.00, Київ, Клуб Sullivan Room, вул. Прорізна 8

Вівторок 12

Спиртову настоянку елеутерококу й тюбики з коньяком для урочистих випадків дозволяли брати в космічні польоти до 1980-х. Потім заборонили: "може негативно вплинути на працездатність космонавтів". Смак на орбіті продукти мають той самий, що і на Землі, але уподобання змінюються. Огидний на Землі сир стає улюбленою стравою, а звична курка видається бридкою. Зараз для збереження їжі в космосі тюбики майже не використовують. Харчі розфасовують по банках і пакетах. 2007-го тюбики з горілкою міцністю від 4- до 16% почали продавати в європейських магазинах.

50-річчя першого польоту людини в космос

Середа 13

"Почав грати випадково, - розповідає російський балалаєчник Олексій Архиповський. - Мій тато, акордеоніст-аматор, хотів, щоб я продовжив його справу. Тому повів мене в музичну школу. Виявилося, що для акордеона я замалий - забракне сил його носити. Порадили балалайку".

На цьому інструменті Архиповський грає не лише народні мотиви, а й класику та рок-н-рол.

Всеукраїнський тур російського балалаєчника Олексія Архиповського

13 квітня Черкаси, 19.00, палац культури "Дружба народів", бул. Шевченка, 249

16 квітня Хмельницький, 19.00, обласна державна філармонія, вул. Гагаріна, 7

17 квітня Вінниця, 18.00 Будинок офіцерів, пл. Перемоги, 1

Четвер 14

"Спочатку "Цинамон", потім "Самогон". Що далі: "Цитрамон"? - писали на у блогах шанувальники Юрія Андруховича про два попередні тури письменника з польсько-швейцарським гуртом Karbido. Разом випустили два диски, де Андрухович читає свої тексти під музику. Цього разу новинки і краще з попередніх альбомів супроводжуватиме відеоарт. Нову програму назвали "Аперитив".

Аперитив-тур (поезія/музика/відеоарт) Юрія Андруховича та гурту Кarbido

19.30, Київ, кінотеатр "Кінопанорама", вул. Шота Руставелі, 19

П'ятниця 15

50-річний письменник Олександр Ірванець вирушив у тур із ювілейною збіркою "Сатирикон-XXI". У Луцьку назвав її "своєрідним очком", бо вона - 21-ша. У Тернополі здивувався, коли це встиг написати книжку на 750 сторінок. Вимагав від влади Шевченківську премію і гелікоптер.

Презентація книжки Олександра Ірванця "Сатирикон-XXI"

15.00, Рівне, Обласна бібліотека, пл. Короленка, 6

Субота 16

"Подерв'янський змусив мене вперше у житті заговорити українською. Сторінку тексту вчила три дні. Вийшло трохи з прибалтійським акцентом, - каже телеведуча Світлана Вольнова про свою роль у постановці "Павліка Морозова" за п'єсою Леся Подерв'янського. - Граю рудоволосого Сфінкса. Лесь дзвонить мені й каже: "Бачу в цій ролі тільки тебе". Уявляла його Сфінкса красивим, величним. А Лесь звелів:

"Нафарбуйте її як вуличну повію".

Прем'єра спектаклю Андрія Критенка "Павлік Морозов" за п'єсою Леся Подерв'янського

19.30, Київ, кінотеатр "Кінопанорама", вул. Шота Руставелі, 19

Неділя 17

"Червоне і Чорне моря справді відрізняються кольором: у Червоному вода синіша, а у Чорному має зеленкуватий відтінок", - казав на минулому фестивалі підводного зображення "Срібна акула" Андре Лабан. Для однієї підводної картини колишній оператор команди Кусто використовує 12 тюбиків фарби із різними відтінками синього. Риб не малює принципово. Торік у Києві виставили шість картин Лабана. Одну спочатку повісили догори дриґом.

Фестиваль підводного зображення "Срібна акула", 14-17 квітня

Київ, Український дім, вул. Хрещатик, 2

Зараз ви читаєте новину «"Спочатку "Цинамон", потім "Самогон". Що далі: "Цитрамон"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути