четвер, 03 березня 2011 13:39

"Щомісяця оголошення вішаємо вище. Постійно хтось зриває"

Автор: фото: Володимир Онопрійчук
 

- Надя - це я, - каже, швидко обтинаючи ножицями волосся клієнтки, 43-річна перукарка Надія Сергієва.

Вона підстригає директора перукарні Марину Нищик, 43 роки. У кріслі поруч перед дзеркалом сидить 80-річна киянка Олена Гуц. Останніх 22 роки пенсіонерка стрижеться лише в Марини Нищик. В Олени Христофорівни мініатюрна фігура з тонкою талією.

- Оголошення повісили в травні, як тільки переїхали в нове приміщення. Аби люди знали, де нас шукати. Наташі Пивоварової сьогодні нема. Вона три дні на тиждень працює, стриже тільки чоловіків, - каже Марина.

Три роки тому хтось приватизував безіменну комунальну перукарню на вул. Урицького, 40 у Києві. Перукарі судилися із Солом'янською районною владою. Півроку тому виїхали. Тепер орендують кімнату неподалік, на другому поверсі в Солом'янських лазнях. Колишнє приміщення стоїть порожнє.

Оголошення перукарів постійно зривають зі стіни.

- Друкуємо щомісяця, кожного разу ліпимо вище й вище. Останній раз клеїли скотчем на висоту два з половиною метри. Поки тримається, - каже Надія Сергієва.

Марина Нищик почала стригти киян у 1989 році, після училища. Каже, жіноча стрижка тоді коштувала 1 руб. 20 коп. Тепер - 50 грн.

- Я в той час платила за манікюр 30 копійок, - пригадує Олена Гуц. - І знаєте - я була першою клієнткою в Марини. Відтоді стрижуся тільки в неї.

- Олена Христофорівна - наша місцева знаменитість. Майстер спорту з гімнастики, у збірній Радянського Союзу виступала. Багато років працює диктором футбольних матчів на стадіоні "Динамо". Завжди - з гарною зачіскою, - розповідає Марина про постійного клієнта.

- Про мене писати не треба, краще - про Марину. Бо вона - онука Антона Леонардовича Ідзковського, легендарного воротаря київського "Динамо". Грав із 1920-х по 1950-ті роки, - відповідає Олена Гуц.

У невеликій перукарні два крісла, стіл, тумбочки, умивальник, полички з шампунями й фарбами. За 10 хв. Надія завершує стригти, підмітає Маринине волосся з підлоги. Директорка встає з крісла, обтрушується, одягає окуляри:

- Попереднє приміщення було набагато більше. Досі пусте, бо орендарів знайти не можуть. Клієнтів після переїзду поменшало. Може, людям у таку погоду виходити з дому некомфортно.

Зараз ви читаєте новину «"Щомісяця оголошення вішаємо вище. Постійно хтось зриває"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути