четвер, 20 січня 2011 12:37

"Щоб тримати господарство, жінка мусить бути сильною"

50-річна Антоніна Білоус несе додому автомобільний глушник. Придбала його в автомагазині у райцентрі Бориспіль під Києвом.

- У мене "жигулі-двойка", у неї прогорів старий глушник. Довго служив, але зносився. Ремонтує чоловік. А я допомагаю, чим можу, - каже Антоніна Василівна.

Запчастина важить близько 12 кг. Нести важко, та автобусна зупинка недалеко.

- Живу за Борисполем, у селі. Щоб тримати господарство, займатися ним, то жінка мусить бути сильною, - пояснює.

Антоніна Василівна за кермом понад 10 років. У чоловіка водійський стаж значно більший. Крім "Жигулів", родина ще має Opel. Білоуси продають городину в Києві та Черкасах. Машини ремонтують самотужки. Навчилися цього ще замолоду, коли купили першого "Запорожця".

- Часто їжджу по запчастини до Києва. Узагалі цим займається чоловік. Але як у нього часу не вистачає, то по магазинах ходжу я, - каже Антоніна Василівна. - За глушник заплатила 180 гривень. Вибирала недовго.

Автобуса чекає на зупинці 10 хв. Водій допомагає прилаштувати деталь у салоні так, щоб нікому не заважала. Удома чоловік міняє глушник, йому допомагає донька. Антоніна Василівна в цей час їде в інший автомагазин - купити гумові прокладки під амортизатори.

- Мабуть, не треба про це писати, бо люди зрозуміють неправильно. Чоловік повинен хазяйством займатися, а жінка в моєму віці - онуками. А я замість того по запчастини бігаю, - каже Антоніна Василівна.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб тримати господарство, жінка мусить бути сильною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути