четвер, 20 січня 2011 15:48

"Досі ходимо прибитими від фільму Копполи"

Жителі Рівного Яна й Ігор ГЕРУСИ, по 24 роки, викладачі іноземних мов, Ігор - захисник у футбольному клубі "Славія". Торік на культурні потреби витратили 5 тис. грн.

КНИГИ

Придбали на три тисячі гривень. Переважно купували підручники і класику іноземними мовами. Замовляли за кордоном. Художньої літератури читали менше, здебільшого те, що було вдома. Ігор - романи французького письменника Марка Леві, Яна – книги із психології.

Найбільше задоволення принесла граматика французької мови видавництва CLE. Обійшлася найдорожче – 116 гривень. Найменше - новий Податковий кодекс України: закинули через кілька сторінок.

КІНО

Відвідали приблизно 8-10 сеансів - новинки. Квитки від 15 до 45 гривень, 50-55 гривень - у 3D-форматі. Намагалися ходити в кінотеатр не менше разу на два місяці. Але репертуар - нема що дивитися. Ішли просто, щоб десь вийти. Навіть не було фільму, що сподобався. Удома переглядаємо кіно онлайн – "2012", "Пророк" з Ніколасом Кейджем, зрідка романтичні комедії. Ігор зараз плюється, але дивиться "Знайомство з Факерами". Марно витраченими грошима вважаємо фільм "Десь" Софії Копполи, хоча він і отримав головний приз Венеційського кінофестивалю. Досі ходимо "прибитими" і намагаємося зрозуміти, про що він. Початок багатообіцяючий, особливо перші 10 хвилин кружляння машини в полі та наступні 10 хвилин жіночого стриптизу. Вразили відсутність сюжету, послідовності. Глибокий зміст можна відчути. Але на це здатні хіба затяті планокури.

ВИСТАВКИ, МУЗЕЇ


Сподобався концерт рівненського гурту "Після дев'яти". Вхід коштував 35 гривень

Улітку в нашому лінгвістичному центрі діяв мовний табір, тому щодня кудись водили дітей. Були, зокрема, в Краєзнавчому музеї. Таких цін ще не бачила – квитки чи не по 20 копійок за дитину.

МУЗИКА

Купили новий диск гурту "С.К.А.Й." - 30 гривень і альбом британського рок-гурту Lifehouse - 40 гривень. Також із десяток діджейських збірників, техно та електронної музики. А взагалі для цього є сайт zaycev.net.

Найбільше запам'ятався концерт групи "С.К.А.Й.". Його ми відвідали разом з доцьою, яка під звуки ударних та електрогітари спокійненько спала у колясці. Пройшли безкоштовно. Концерт був на стадіоні "Авангард", де Ігор тренується.

Сподобався концерт рівненського гурту "Після дев'яти" на День святого Валентина. Вхід коштував 35 гривень Дуже романтично. Під повільну музику, свічки, аромат вина найкраще відчувався дух свята закоханих.

У грудні ходили на виступ симфонічного оркестру "Рівне-Прем'єр". Син диригента Павла та віолончелістки Тетяни Багінських навчався у нас. Павло очолює обласну філармонію. Разом із меценатом з Нетішина створили перший рівненський симфонічний оркестр, музикантів зібрали з усієї України. Квитки коштували від 40 до 100 гривень, але нам запрошення подарували.

Не можемо поки що дозволити собі спільну поїздку до паризького Лувру.

Зараз ви читаєте новину «"Досі ходимо прибитими від фільму Копполи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути