Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 14:26

Пощастило зі слабкими суперникам

Досягнення Луческу очевидні – вивів команду до Ліги чемпіонів, іде на першому місці в чемпіонаті України. Та склад треба посилювати. Однак із "Динамо" непросто досягти чогось більшого, ніж у "Шахтарі". Донецький клуб виходив у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, вигравав Лігу Європи. Це була потужна команда з великими фінансовими можливостями.

Не можна говорити і про перевагу Луческу над українськими фахівцями. Є Скрипник у "Зорі", є Максимов у "Ворсклі", є Рябоконь у "Десні". Їхні можливості скромніші, а працюють вони не гірше.

Мирон МАРКЕВИЧ, 69 років, колишній головний тренер збірної України, "Металіста" та "Дніпра"

У Лізі чемпіонів "Динамо" потрапило в таку групу, що важко залишатися оптимістом. Нормальний варіант – третє місце. Хоча Луческу щастить. Можливо, так станеться і цього разу. Особливо проти "Барселони". Як і 23 роки тому перебуває в кризі й має наставника з Нідерландів. Тоді це був Луї Ван Гал, тепер – Роналд Куман.

Луческу засумував за роботою, мав амбіції. Робота із "Зенітом" і збірною Туреччини виявилася невдалою. Він хоче довести, що його рано списали. До певного часу це працюватиме. Але з таким складом "Динамо" навіть Моуріньйо важко було б себе проявити. Коли клуб отримає гроші за Лігу чемпіонів, Луческу зможе купити кількох класних гравців.

Іван ГЕЦКО, 52 роки, екснападник збірної України

Тренер навів лад у "Динамо", налагодив гральну дисципліну. Тепер хоча б за цими показниками кияни не поступатимуться грандам. Інша річ – майстерність. Тут важко щось змінити. Луческу знайшов і використав усі резерви: повернув орендованих, віднайшов у Родрігеші й Шапаренку те, чого не бачили попередні тренери.

Сергій НАГОРНЯК, 49 років, колишній футболіст збірної України

У відборі до Ліги чемпіонів Луческу пощастило. Суперники виявилися слабкими. Тактика була одна: відбитися в захисті й щось придумати в нападі. Поки що це спрацьовувало. Але проти "Барселони" та "Ювентуса" можна все життя простояти в захисті й нічого не дочекатися.

Луческу налагодив гральну дисципліну. Цим він відрізняється від "Ференцвароша". Мадяри недисципліновані на полі. Не думаю, що ця команда буде фаворитом у матчах проти "Динамо".

Йожеф САБО, 80 років, колишній головний тренер київського "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «Пощастило зі слабкими суперникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути