Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2010 13:16

Обама просить троячку

Мені пише Барак Обама. Просить грошей. Ця історія почалася перед останніми президентськими виборами в США. В університеті дали завдання: узяти коментар у американського експерта про вплив їхніх виборів на Україну. Тиждень уся група бомбила листами штатівські "мозкові центри" та інститути політики. Нам не відповідали.

На піку істерики ми звернулися до тоді ще кандидата Барака Обами на його офіційному сайті в рубриці "Постав запитання кандидату". І Обама, скоріше його прес-служба, відгукнувся. Але замість відповіді на моє запитання я почала отримувати регулярні душевні листи, підписані Бараком чи Мішель. Зверталися особисто до мене: "Olena, we need you!" Запевняли, що саме я можу допомогти торжеству демократії. Пропонували горнята із зображенням Обами та значки. Перед виборами просили перерахувати 5 доларів.

Ми тоді сміялися: "Ого! Обама вимагає гроші від українських студентів!" Але насправді, що таке 5 доларів? Для американця - дрібничка. Зате зрозуміло, звідки вони беруть гроші на передвиборчу кампанію. На відміну від наших. Особливо цинічний вигляд має плакат "Будуємо нову країну" на фоні пошарпаного Монастиря Кармелітів Босих у Бердичеві.

2 листопада пройдуть вибори до сенату США. Мішель Обама пише: "Олено, мені потрібна твоя допомога". Дякує, що завдяки мені Барак став президентом. І просить 3 долари. Пояснює: "Твоє пожертвування - це позиція. Це значить, що ти не сидиш склавши руки й не даєш зацікавленим групам відкупити їхні владні крісла". А всі, хто перерахують, автоматично стають учасниками розіграшу подорожі до Лас-Вегаса. Там щасливчики зможуть потеревенити з Бараком за лаштунками після виступу.

Зараз ви читаєте новину «Обама просить троячку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути