Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2019 16:21

Моуріньйо тренуватиме національні збірні або стане актором

9 cерпня стартує чемпіонат Англії з футболу. За тиждень – іспанська та німецька першості, за два – італійська. Всі топ-тренери світу мають роботу. Виняток – португалець 56-річний Жозе Моуріньйо. Після грудневого звільнення з "Манчестер Юнайтед" він не працевлаштувався. Вперше відпочиватиме більше одного сезону

– Триваліші "канікули" Моуріньйо не стали несподіваними, – каже 40-річний Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії у журналі "Футбол". – Перше – йому треба багато часу на перепочинок, аби осмислити все, що відбулося за останній період – невдачі у "Челсі" та "Манчестер Юнайтед". Друге – португалець не хоче розмінюватися на дрібниці. Його запрошували до Китаю – відмовив, бо не має фінансових проблем. Третє – до неелітного клубу з топ-чемпіонату йому також немає сенсу йти.

Є ймовірність, що Моуріньйо закінчить тренерську кар'єру?

– Так, але невелика. Думаю, після Євро-2020 він нарешті очолить збірну Португалії – команду своєї батьківщини. Або, менш імовірно національну команду Англії. Якщо не складеться – то дійсно може "зав'язати". Зараз він експерт на телеканалі Bein Sports, розбирає матчі з Арсеном Венгером, відвідує тенісні турніри й видається цілком задоволеним життям. Я б навіть припустив, що харизматичний португалець може зайнятися акторською кар'єрою, зніматися у фільмах.

Він вивчає німецьку мову.

Про що це може свідчити?

– Німеччина – єдиний із топ-4 чемпіонатів, який він не вигравав. Там існує один варіант – "Баварія". Позиції нинішнього тренера Ніко Ковача хиткі. Якщо він спіткнеться, Моуріньйо може підхопити команду під час сезону, чого зазвичай ніколи не робив. Але зараз може поступитися цим принципом. На відміну від Антоніо Конте, який відмовився очолити "Реал", він не в тому становищі, щоб диктувати умови.

Конте – людина із системи "Ювентуса" – очолив "Інтер", принципового суперника. Чому клуб не покликав Моуріньйо, з яким дев'ять років тому виграв усі головні трофеї?

– Якби клуб, як 2010-го, очолював Массімо Моратті, він би повернув португальця. Але біля керма інші люди – китайська корпорація "Сунінг". У них немає сентиментів до португальця. А Конте зараз – кращий варіант.

Коли тренер почав здавати позиції?

– 2013 року, коли посварився з лідерами "Реала" – Касільясом і Рамосом. Писали також про його напружені стосунки з Криштіану Роналду. Думаю, вони уже в минулому. Можливо, Роналду попросить керівництво "Ювентуса", свого нинішнього клубу, щоб вони взяли Моуріньйо для перемоги в Лізі чемпіонів.

Чи є серед молодого покоління тренерів новий Моуріньйо?

– Віллаш-Боаш (колишній помічник Моуріньйо, який провалився у "Челсі" та "Тоттенхемі". – Країна) не зміг виправдати аванси. Я радив би придивитися до Марку Сілви – ще одного португальця, який працює з "Евертоном".

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо тренуватиме національні збірні або стане актором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути