четвер, 07 квітня 2011 13:41

Інопланетянин Павло

"Королева" нашого класу в молодшій школі була невисока, схожа на мавпочку, ще й накульгувала. Але зовнішність не має значення, коли почуваєшся впевнено. Згадала її, коли побачила прибульця Павла з однойменного фільму. За задумом американського режисера Ґреґа Моттоли, зеленкувата істота з великою трикутною головою шокує ще й тим, що має таке пересічне ім'я. Павло, в оригіналі Пол, на далекому американському Заході викликає саме таку реакцію - дуже весело. Але поводиться інопланетянин природно, наслідує всі шкідливі звички землян, значно перевершуючи в цьому своїх тутешніх приятелів. Таке сонечко.

Щоправда, після перегляду залишилося відчуття легкого нерозуміння. Навіщо в стрічці, розрахованій на молодших підлітків, стільки нецензурщини? Коли вдома поділилася сумнівами з 15-річним сином, він пояснив:

- Бо без матюків у такому віці нецікаво дивитися.

Себе він вважає вже дорослим, але пам'ятає, "як це було". Та я все одно не дуже розумію, як прокатники даватимуть із цим раду. Адже в нас начебто вважається, що ми не вчимо дітей лаятися.

Завжди думала, що коли хтось впісюється з переляку, блює на каруселі або потрапляє пикою в торт, а всім із того смішно - то це "тупі американські жарти". Та зовсім ніяково мені стало, коли подружка, зрозумівши, про який фільм ідеться, зраділа:

- А, то Пол? Обов'язково піду. Попередні фільми з цими акторами були дуже смішні. Такий, знаєш, тонкий англійський гумор.

Швиденько згорнула розмову, аби подружка не подумала, що мені було зовсім не смішно. Бо не мати почуття гумору - то гірше, ніж бути інопланетянином.

Зараз ви читаєте новину «Інопланетянин Павло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути