середа, 12 вересня 2018 14:52

Гру збірної вестиме Марлос

Збірна України з футболу починає боротьбу за участь у фінальній частині Євро-2020. Потрапити туди можна двома шляхами. Перший – через Лігу націй, новостворений турнір, покликаний замінити товариські матчі збірних. 55 команд розподілені на чотири зони за рейтингом. У кожній зоні – чотири групи по три команди. Україна перебуває в другій. Суперники по групі – Чехія та Словаччина. Щоб отримати путівку на Євро, треба виграти і групу, і стикові поєдинки проти трьох інших переможців груп другої зони. Пізніше стартує безпосередній відбір до Євро-2020.

Збірна України останній офіційний матч зіграла торік у жовтні. Товариський – на початку червня. Яких змін очікувати у команді 41-річного тренера Андрія Шевченка?

– У нас немає широкого вибору футболістів для експериментів, – каже 39-річний Сергій Бабарика, кореспондент журналу "Футбол". – Позаторік Андрій Шевченко прийняв збірну і пообіцяв, що вона гратиме у симпатичний футбол. На нього не тиснув результат. Бо фінальна частина Кубка світу-2018 проходила в Росії. Ми могли "дозволити" собі пропустити її. Команда намагалася грати у футбол, побудований на контролі м'яча. Загалом невдало.

Непотрапляння на Євро буде провалом. Шевченко прямо про це говорить. Певного досвіду він набув. Як і розуміння, що збірній підходить простіший футбол, з урахуванням сильних сторін суперника.

Автор: УНІАН
  Марлос Ромеро Бонфім (№9) – бразилець із "Шахтаря", який отримав український паспорт і торік 6 жовтня дебютував у нашій національній команді
Марлос Ромеро Бонфім (№9) – бразилець із "Шахтаря", який отримав український паспорт і торік 6 жовтня дебютував у нашій національній команді

Шевченко ні про кого не забув, запрошуючи гравців на перші матчі Ліги націй?

– Усі найсильніші – на місці. Кращих не маємо.

Які питання виникають до стартового складу збірної?

– Невдало почав сезон за "Шахтар" голкіпер Андрій П'ятов. Можливо, варто посадити його на лаву запасних і випустити Дениса Бойка з "Динамо". Але навряд чи Шевченко на це наважиться.

Цікаво, хто складе пару Ярославу Ракицькому у центрі захисту. Два варіанти – Євген Хачеріді або Микита Бурда. Перший – нерегулярно грає за грецький ПАОК, але досвідчений і зіграний із Ракицьким. Другий – прогресує, гравець основного складу "Динамо". Думаю, тренер поставить на пару Ракицький – Хачеріді.

Уявлення не маю, що робити з позицією лівого захисника. На неї немає гідних претендентів.

Із форвардом простіше. Євген Селезньов грає в Туреччині. Хоча викликали його тільки тому, що травмувався Артем Бесєдін.

Хто має стати лідером збірної?

– Багато говорять про Руслана Малиновського. Він сильно почав сезон за бельгійський "Генк". Але проблема в тому, що інтегруватись у гру збірної не може. У збірній Малиновського використовували або зліва, або під нападаючими. У клубі він нині діє на позиції центрального півзахисника. Тому не покладаю на нього великих надій. Як і на Олександра Зінченка, який не потрапляє навіть до заявки "Манчестер Сіті".

Гру в центрі поля має "зв'язувати" Марлос. А ще обнадіює Андрій Ярмоленко. Він улітку перейшов до англійського "Вест Хема". Регулярно виходить на заміни. Помітно, що мотивований і добре готовий фізично.

Зліва в нападі кілька років грає Коноплянка. Але зараз ситуація неоднозначна. Євген був травмований, тож зараз готовий не найкраще. Натомість у "Динамо" непогано показує себе Віктор Циганков. Упевнений, тут буде ротація. Коноплянка залишиться основним, а на хвилин 25–30 виходитиме Циганков.

Яка головна проблема збірної?

– Мало забиваємо після розіграшу стандартних ситуацій.

Недавно команду залишив помічник Шевченка іспанець Рауль Ріанчо. Це втрата?

– Ні. Його роль переоцінювали. І ще: наша збірна не може грати у футбол Ріанчо.

Які в нас шанси проти Чехії та Словаччини?

– У чехів зараз слабка команда. Маємо боротися зі Словаччиною за перше місце.

Зараз ви читаєте новину «Гру збірної вестиме Марлос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути