середа, 12 лютого 2020 12:14

Фотографії сестри у труні розіслали тим, хто просив

Австралія і США не впускатимуть іноземців, які були в Китаї за два тижні до прильоту. Своїх евакуйованих громадян із симптомами застуди триматимуть в ізольованих лікарняних палатах. Так хочуть запобігти поширенню коронавірусу 2019-nCoV. Від нього в Китаї померли 259 людей , станом на 1 лютого. Майже 12 тисяч інфіковані. У країні обмежили транспортне сполучення з містом Ухань, звідки поширилася хвороба. Там живуть понад 10 мільйонів людей

Ліна ЧУ, 29 років, дизайнер, Ухань, Китай:

– Тиждень тому почала кашляти. Температура підвищилася, забрали в лікарню. Швидкий тест показав, що в мене інший тип вірусу.

Сестра хотіла, щоб оглянули 13-річного племінника. У того третій день не можуть збити високу температуру. Але в лікарні черги по два-три дні.

Ми в офісі перейшли на дистанційну роботу. Розробляємо дизайн товарів для дому. Наш лікар виявив трьох людей із симптомами грипу. Вирішили не ризикувати. На фабриці призупинили виробництво. Власник пообіцяв заплатити за тиждень простою.

Автор: REUTERS
  Лікарі міряють температуру тіла в людей на в’їзді в Пекін. Із міста Ухань перекрили всі виїзди
Лікарі міряють температуру тіла в людей на в’їзді в Пекін. Із міста Ухань перекрили всі виїзди

Сіна МЕЙ, 31 рік, викладач, Шанхай, Китай:

– Сестра хворіла на рак печінки три роки. Померла у п'ятницю. Коли видавали документи про смерть, попередили, що бажано не влаштовувати прощання.

Ми повідомили її друзям і колегам. Розіслали фотографії Нінг у труні тим, хто хотів. Колеги попросили купити від них квіти і переказали гроші. Друзі теж допомогли фінансово. Її колишній хлопець надіслав листа. Попросив прочитати над тілом. Ми все зробили.

У крематорій прийдемо я, мати, її чоловік зі своєю матір'ю.

Ченлей МА, 52 роки, вірусолог, Ухань, Китай:

– Складно сказати про відсоток смертей від вірусу. У деяких пацієнтів пневмонія розвинулася блискавично. Ми прогнозували, що летальних випадків буде менше. Але є багато й тих, хто одужав.

Хтось пустив чутку, що від хвороби допомагає фітопрепарат. Почався страшний ажіо­таж. Його продають удвадцятеро дорожче. Скупили всі запаси в інтернеті. Він справді полегшує симптоми. А далі вже робота – за імунною системою хворого.

Влада обіцяє запровадити освітню програму. Людей переконуватимуть не їсти тварин, які можуть поширювати інфекції, – кажанів, ластівок. Це не подіє. Дивні страви глибоко вкорінені в культурі. До того ж це дешево. Влада ж натомість не роздаватиме безкоштовної їжі.

Деймон ЛОУСТОН, 46 років, авіамеханік, Лондон, Велика Британія:

– Дружина була стюардесою. Під час кожної епідемії знаходила в себе всі симптоми. Працювала з жінкою, яка підходила під лихоманку Ебола. Після того склала заповіт. Тричі перевірялася на вірус Зіка. Емму збив п'яний водій навпроти будинку її матері. Померла на місці.

В аеропорту у в'єтнамця стався напад епілепсії. Люди спочатку боялися підійти. Але потім допомогли.

У китайському кварталі скаржаться на паніку. Зі мною працює китаєць. Не був на батьківщині понад 10 років. Каже, сусід не зайшов із ним у ліфт.

Сестра подзвонила, щоб я не замовляв їжі з китайського ресторану.

Не вірю в заборону в'їжджати тим, хто був у Китаї два тижні тому. Ви можете заразитися в будь-якому вузловому аеропорту.

Їнг КАВА, 28 років, економіст, Пекін, Китай:

– Заборонили святкувати весілля. Ми з нареченим чотири роки чекали на дату 02.02.2020. Астрологи казали, що вона ідеальна для шлюбу. Заплатили, щоб нас записали на цей день торік. Не можу повірити, що так склалося.

Шеф намагався вивезти з Уханю доньку. Вона там живе з матір'ю. Їх не випустили. Дороги перекрили військові.

Зараз ви читаєте новину «Фотографії сестри у труні розіслали тим, хто просив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути