Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 14:39

Чи було відчуття, що вас лікує випадкова людина?

У американському штаті Північна Кароліна психічнохворий 24-річний Денієл Стюарт видавав себе за лікаря-інтерна. Протягом трьох тижнів він допомагав медикам "швидкої" приймати пацієнтів. На чоловіка звернули увагу лише через відсутність бейджа із зазначенням прізвища й посади, який зобов'язані носити всі працівники цього відділення.

Ми запитали в українців: чи було відчуття, що вас лікує людина з вулиці?

"Якось прийшов перевірити зір у поліклініці. Лікарка не знала, як це робиться. Посадила мене на стілець, попросила назвати літери. Кажу їй: не бачу нічого, окрім нижнього ряду. Вона в ступорі. А потім, як видасть: ну зрозуміло, що не бачите, візьміть окуляри. В окулярах я їй вісім рядків назвав, а треба було десять. Із дитинства разів сто проходив цю процедуру і знаю її на кожному етапі. Після цього вона мала подивитися очне яблуко, поміряти діоптрії й підібрати лінзи. Натомість зробила розумний вигляд і сказала, що все нормально й нічого не змінилося. І так швидко й ніяково взяла гроші.

Олександр ВАРЧЕНКО, 28 років, програміст, Житомир

"У дитинстві якось сильно живіт розболівся. Прийшли до лікаря, а він: "Готуйтеся до операції - будемо апендикс вирізати". Кажу, як вирізати, може спочатку якісь таблетки. Кілька разів йому говорила, що живіт міг розболітися, бо переїла черешні й підозрюю, що вона була з черв'яками. Пощастило, бо перед операцією засіла надовго в туалеті. Тепер думаю, що то був насправді маніяк, а не лікар".

Валерія ШЕВЧУК, 18 років, студентка, Київ

"Вагітною потрапила в лікарню на збереження під час цьогорічної грипової паніки. Лікар призначив таміфлю. Я йому кажу, що не хворію на грип і навіть на застду. А він: А куди мені його дівати? Я обурилася. Тим більше прочитала, що вагітним категорично не можна його приймати. Таблетки брала, але ховала під подушку. От як назвати його лікарем? Скоріше якийсь менеджер із продажу чи реалізації мене лікував."

Юлія КАЗАКОВА, 27 років, домогосподарка, Харків

"У мене була практично нульова кислотність шлунка. Все записано в картці. Проходив комісію й гастроентеролог каже: "Скарги є?"- Відповідаю - Нема. А лікарка виписує якісь ліки на пониження кислотності. Я їй: "У мене ж і так понижена". Почали спорити. Вона говорить: "Ти ж нічого не розумієш, тут латинською написано". Настояв, щоб уточнила, бо свою недугу добре знаю. Вона набрала номер телефону якоїсь лікарки і мовчки перекреслила те, що написала."

Станіслав СИРОВАЦЬКИЙ, 19 років, студент, Донецьк

"Один лікар-гінеколог замість того, щоб лікувати жіночі хвороби, направив мене на комп'ютерну діагностику і приписав препарати NSP. В інструкції прочитала, що ці таблетки для лікування хвороб шлунку. Було відчуття, що мене просто обманули, як у анекдоті "Я взагалі-то слюсар, а не гінеколог, але подивитися можу".

Ірина РОМАНОВА, 27 років, менеджер із продажу, Черкаси

"Прийшла із 2-річним сином Глібом до педіатра. Він кашляв сильно. Це була єдина причина відвідин. Спеціально не ходжу до молодих медиків, бо вони ще мало бачили у своєму житті. Лікарка, якій на вигляд років 40, послухала малого, подивилася горло і написала перелік препаратів. Серед них ерсефуріл - підкреслила, що від кашлю. В аптеці прошу дати тільки його. Фармацевт сказала, що це від гострої діареї, а не від кашлю. І як після такого я можу вірити лікарям?"

Ганна КАРТАШОВА, 27 років, домогосподарка, Севастополь

"Подружці зробили аборт, сказали, що в неї позаматкова вагітність. Спочатку оперували, а потім помічник того лікаря натякнув, що в неї насправді було все добре, але вони не одразу помітили. Таке могла зробити тільки людина, яка не має жодного стосунку до гінекології. А дитина була дуже бажаною."

Діана ІСАЄВА, 29 років, юрист, Чернівці

"У дев'ятому класі до школи приїхала машина, щоб зробити УЗД легенів. Учителька з нами не пішла. В класі було всього пару хлопців, решта дівчата. Ми по черзі заходили в машину. Однокласниці вилітали звідти з червоними обличчями. Заходжу я, а там сидять п'ятеро мужланів - село селом - і обговорюють груди. Один із них казав лікарю, яка в нього класна робота і як добре, що він їх узяв із собою. Я відмовилася роздягатися. Вийшло так, що флюорографію дівчатам робили колгоспники".

Яна УЖНЕНКО, 32 роки, бухгалтер, Луцьк

"Діанці було десь півтора рочки. Вона зайшлася таким криком. Що не робили - нічого не допомогло. Близько другої ночі викликали "швидку" і нас повезли до першої клініки в інфекційне відділення. Нас зустрів п'яний лікар і заспані медсестри. Потикав великим пальцем по животу і зробив висновок, що у малої заворот кишок. А Діанка тим часом заспокоїлася і заснула. Лікар "швидкої" порадив їхати додому, бо дитина не заснула б із заворотом. А якось прийшла до нас дільнична лікарка. У малої був звичайний нежить. Лікарка така стара, що не бачить навіть де дитина знаходиться, а одразу антибіотики прописує. Потім прийшов молодий лікар, практику в поліклініці проходив, обмацав маленьку з усіх боків, горло подивися, послухав, назначив комплексне лікування гомеопатичними ліками - нешкідливими для дитини.

Наталія ОСАДЧА, 28 років, домогосподарка, Київ

Зараз ви читаєте новину «Чи було відчуття, що вас лікує випадкова людина?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути