середа, 19 червня 2019 13:30

"Барселона" й "Реал" створять опозицію Англії в наступній Лізі чемпіонів

У фінальних єврокубкових футбольних матчах сезону 2018/19 грали тільки англійські команди. В Лізі чемпіонів "Ліверпуль" переміг "Тоттенгем" – 2:0, а "Челсі" обіграв "Арсенал" у боротьбі за трофей Ліги Європи

– Домінування англійців у євросезоні пояснюється кількома причинами, – каже 40-річний Сергій Бабарика, оглядач англійського футболу в журналі "Футбол". – Найголовніша – випали головні претенденти на трофей. Насамперед, іспанці – "Барселона" й "Реал". А також італійський "Ювентус" та німецька "Баварія".

Англійська ліга і раніше була найбільш конкурентноздатна. Але через завантаженість на внутрішній арені, тамтешнім командам не вистачало сил на вирішальні поєдинки єврокубків.

Другий момент – тренерський. В Англії зібралися найкращі "мозкові центри" Європи – Клопп, Ґвардіола, Почеттіно, Саррі, Емері. Їхня робота призвела до тріумфу англійських команд. Бо, якби, приміром, Ґвардіола, досі очолював "Барселону", вона не провалилася б двічі поспіль у Лізі чемпіонів (вилітала в 1/4 та 1/2 фіналу від "Роми" та "Ліверпуля" відповідно, маючи три м'ячі переваги після домашнього поєдинку. – Країна).

Третє – в англійців найзбалансованіші склади. Якщо в "Барселони" не буде Мессі, а в "Ювентуса" чи "Реала" – Роналду, цим ­командам ні на що розраховувати. А в "Тоттенгема" за відсутності Кейна "вистрілив" Моура, "Ліверпуль" не мав у півфіналі Салаха, зате себе показав Орігі.

Як довго це триватиме?

– У 2014–2018 роках Лігу чемпіонів вигравали іспанські клуби. Такого Англія не повторить. "Манчестер Сіті" може взяти трофей наступного сезону, але п'ять сезонів поспіль перемога не пропишеться в Англії. "Барселона" й "Реал" мають створити сильну опозицію.

Автор: REUTERS
  Футболісти ”Ліверпуля” качають тренера команди Юргена Клоппа після перемоги  в Лізі чемпіонів. Клуб ушосте здобув трофей
Футболісти ”Ліверпуля” качають тренера команди Юргена Клоппа після перемоги в Лізі чемпіонів. Клуб ушосте здобув трофей

"Ліверпуль" у Лізі чемпіонів переміг заслужено?

– Цілком. Команда торік грала у фіналі. Влітку посилила склад настільки, щоб боротися за трофеї в усіх турнірах. Тренер став досвідченіший. "Ліверпуль" прийшов надовго. Немає сумніву, що він виграє суперкубок УЄФА 14 серпня у протистоянні з "Челсі".

У нинішньому сезоні вистрілив лондонський "Тоттенгем". Хто здатен зробити це наступного?

– "Вулверхемптон", який гратиме у Лізі Європи. Йому доведеться починати турнір знизу, з кваліфікаційних раундів, як "Евертону" чи "Бернлі" свого часу. Це створить певні труднощі. Але "Вулверхемптону" до Ліги чемпіонів легше пробитися через виграш Ліги Європи, ніж через чемпіонат. Тому мотивація буде максимальна.

Це добре, коли у фіналі єврокубків грають представники однієї країни?

– Ні. В таких матчах хочеться бачити протистояння різних шкіл і чемпіонатів. Зазвичай матчі команд з одного націо­нального турніру, особливо вирішальні, виходять надто монотонні. Так було ще 2003-го, коли грали "Мілан" і "Ювентус", так сталося і в останньому фіналі. Я – прихильник англійського футболу. Але мені було шкода нідерландський "Аякс", якому не вистачило кількох десятків секунд, щоб пройти "Тоттенгем" і зіграти у фіналі Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" й "Реал" створять опозицію Англії в наступній Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути