Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 13:41

Якщо в мене народиться Муссоліні, Гітлер чи Сталін? Що потім робити?

 

Майже відсоток українців не хочуть мати дітей. 24-річний киянин Томас Ландітц хоче зробити стерилізацію. Після неї не матиме дітей. Позаторік Томас закінчив лінгвістичний факультет столичного політеху. Зараз вчиться на юриста в Академії адвокатури. 2012-го стане правником. Працює в галузі комунального господарства.

- П'ять років тому вперше задумався, що не хочу мати дітей. Потім у інтернеті подивився, що це таке зі мною. А, так це ж childfree!

На те багато причин. Люди не вічні, я не впевнений у завтрашньому щасті. Екологія погана, рівень медицини - низький. Багато людей у тюрмах. У країні відсутнє право на справедливий суд. У міліції катують, економіка - погана. Не знаю, яке буде здоров'я в дитини. Чи буде вона задоволена життям? От ви прийшли попити зі мною кави. Це взаємна згода, власне бажання. А я не знаю, яка воля дитини. Чи хоче вона з'явитися на світ?

І ще, утримувати дитину - дорого. На місяць у Києві піде 3,5 тисячі гривень. Школа коштуватиме тисячу, а ще дитина іноді їсть і одягається. У підлітків багато проблем, вони вживають незаконні речі, це - ризик. Додому повертаються пізно, б'ються. Навіщо зайва відповідальність, якщо її можна уникнути?

Може народитися Амосов чи Ейнштейн. Але якщо d мене народиться Муссоліні, Гітлер чи Сталін? Що потім робити? Взагалі, навіщо людям розмножуватись? Нас на Землі сім мільярдів. Може, вистачить?

Троє однокурсниць через дітей не закінчили навчання. Не мають закінченої освіти, стабільної роботи, нічого не мають. Зате є діти. Навіщо?

Колега по навчанню захворіла на першому курсі лейкозом. Батьки не мали грошей на трансплантацію. Раз, другий вилікували. А потім її не стало. Хто винен у смерті? З одного боку, держава, з іншого - батьки. Мали б передбачити навіть такі наслідки. Що це за батьки, які не передбачають усе?

Більшості знайомих байдуже, що хочу зробити стерилізацію. Мати теж знає, не заперечує. Оплачувати її не буде. За кордоном така операція дешевша. У Латвії на наші гроші коштує зо 2 тисячі гривень. У приватних українських клініках - до 5 тисяч. Поки що не маю достатньо грошей. Один уролог погодився зробити за півтори тисячі, але треба довідку із психлікарні. Видадуть її, якщо лягти на двотижневе обстеження. У мої плани це не входить.

Стерилізація - це найнадійніший засіб контрацепції. А від жінок можна відмовитися доки її зроблять. Дівчини не маю, але були. Більшість не поділяли моїх думок. Казали: "Діти? Не зараз, але в майбутньому - хочу".

Діти мені не заважають, якщо не стукають о другій ночі в батарею. Троє однокурсниць народили і не закінчили навчання. Не мають освіти, стабільної роботи, нічого не мають. Зате є діти. Запитую: навіщо?

Мені 24 роки, і ніхто мене не переконає в протилежному. Може, щось зміниться у 40 років. Але своїх точно не заведу. Розгляну варіант, якщо в жінки буде власна дитина. Про аргумент "хто подасть кружку води?" я думав. Якщо треба, зберу грошей і найму доглядальницю.

На форумах childfree багато жінок. Молодих там нема. Маю серед них знайомих. Серед зірок такий Джорж Клуні. У нас, думаю, childfree є міністр освіти Дмитро Табачник. Жодних відомостей про його дітей. Знайдете - з мене пляшка коньяку!

Маю проблеми зі здоров'ям, поганий зір. Це не дозволило мені стати пілотом пасажирських авіаліній.

Я - одна дитина в сім'ї. Батько загинув у автокатастрофі 1989 року. Мати -  підприємець. Живу окремо, маю власне житло.

Зараз ви читаєте новину «Якщо в мене народиться Муссоліні, Гітлер чи Сталін? Що потім робити?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути