четвер, 21 жовтня 2010 12:40

Я не відчуваю своїх років і мені вистачає творчих сил

25 ПОНЕДІЛОК

"Я не відчуваю своїх років і мені вистачає творчих сил. Моя молодість досі не настала й не знаю, коли це станеться", - каже соліст пітерського гурту "Акваріум" 56-річний Борис Гребенщиков.

Концерт гурту "Акваріум".

19:00, Донецьк, палац молоді "Юність", вул. Челюскінців, 189

 

26 ВІВТОРОК

"Я живу в телефонній будці", - писав Роман Скиба у Львові. Тепер своїм офісом називає київський кафе-бар "Полонез". Там пише на клаптях серветок дитячі й дорослі вірші. Одна з його книжок має дві версії. Для хороших дітей - "Кожному по скибці", для поганих - "Кожному по сраці".


40 років Романові Скибі

Літературний фестиваль "Неосфера", 26 - 27 жовтня

18.00, Київ, видавництво "Смолоскип", вул. Межигірська, 21

 

27 СЕРЕДА

Ксерокопії довідок та витягів із судових справ розвісили в галереї як білизну на мотузках. Серед експонатів виставки "Судовий експеримент" є навіть довідка про закінчення школи. На стінах надрукували справи українських художників та активістів Євгенії Бєлорусець, Олександра Володарського, Андрія і Сергія Мовчанів. Погрози й процеси над ними тривають роками. Доповнює виставку стіна портретів та замальовок із судових засідань.


Виставка "Судовий експеримент", 12 жовтня - 12 листопада

Київ, Староакадемічний корпус "Києво-Могилянської академії", вул. Сковороди, 2

 

28 ЧЕТВЕР

Оніоманія - у народі шопоголізм, виникає в людей через відчуття самотності, потребу в коханні та депресію від втрати партнера, вважають лікарі. До симптомів належать походи крамницями без чіткого бажання знайти щось конкретне, захоплення модними журналами та апатію без регулярного відвідування магазинів.

Вечірка "День шопоголіка"

24.00, Івано-Франківськ, нічний клуб Women Party Club,вул. Сахарова, 38-А

 

29 П'ЯТНИЦЯ

"За лаштунками друзі принесли червоного вина, - згадує один із концертів лідер молдовського рок-гурту Zdob si Zdub Роман Ягупов. - П'ється легко, але встати з-за столу важко, а попереду концерт. Вийшли на сцену. До нас застрибує жінка - п'яна. Обіймаю її за талію, вальсуємо. Потім вона падає на підлогу. Лягаю поруч - танцюємо лежачи. Публіка в шоці. Концерт відбувся!"

Виступ молдовського гурту Zdob si Zdub

20:00,  Київ, арт-клуб "44", вул. Хрещатик, 44-Б

 

75-річний джазовий музикант Діно Салуцці грає на бандонеоні - різновиді гармоніки. Опановував інструмент у містечку Кампо Санто - найвіддаленішому куточку Аргентини. Мистецтво гри на бандонеоні передають там із покоління в покоління. Час від часу Салуцці повертається в рідне містечко, аби вдосконалити свій стиль.

Виступ Діно Салуцці на III Міжнародному фестивалі Jazz in Kiev, 29-31 жовтня

19.00, Київ, Міжнародний центр культури та мистецтв, вул. Інститутська, 1

 

30 СУБОТА

Батьки Кензо Такади наполягали на літературній кар'єрі сина. Один семестр він учив англійську літературу, після чого покинув університет та перебрався в Токіо. Там за $7 доларів на місяць працював помічником маляра, а ввечері ходив до художньої школи. За рік став першим хлопцем, якого прийняли до японської школи модельєрів Bunka Gakuen. За 10 років Кензо Такада знову фарбував стіни, але вже власного бутика Jungle Jap, який відкрив на Великих Бульварах у Парижі.

Вперше приїде в Україну - побути на Львівському тижні моди.

Lviv Fashion Week, 28-31 жовтня

Львів, Виставковий центр Shuvar-Expo, вул. Хуторівка, 4-Б

 

"Я не збирався виголошувати промову" - назва нової книжки Ґабріеля Ґарсіа Маркеса. Більшість із 22 промов 83-річний письменник ніколи не виголошував. А найвідоміша з виголошених - нобелівська лекція "Самотність Латинської Америки" 1982-го. За рік до цього Маркес сказав: "Мені важливіше не отримати Нобелівську премію, а заслужити її".

Вихід нової книжки Ґабріеля Ґарсіа Маркеса "Я не збирався виголошувати промову" в Іспанії та США

 

31 НЕДІЛЯ

На День усіх Святих хлопцям та дівчатам, які не взяли шлюб, радять ворожити. У великий таз налити води й кинути декілька яблук середнього розміру з написами імен або передбачень. Той, хто ворожить, зі зв'язаними руками має схопити яблука ротом. Що швидше схопиш - то швидше весілля.

Вечірка Happy HalloWeen

Рівне, клуб "Стадіо Паб", вул. Соборна, 205

 

Критики називають стиль гурту Maybeshewill математичним роком. Самі музиканти - "великим небесним піаніно". Замість текстів пісень до інструментальної частини додають доріжки з кінофільмів та радіопередач.

Виступ британського гурту Maybeshewill

19:00, Київ, клуб XLIB, вул. Фрунзе, 12

Зараз ви читаєте новину «Я не відчуваю своїх років і мені вистачає творчих сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути