Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 12:59

99 років депортації

- Шейх мені як батько. Я можу віддати за нього життя! Бо хто ще зробить так, щоб я безкоштовно навчався в Оксфорді чи Гарварді?


Ікраму Хішаму 34. Він менеджер нафтової компанії. Належить до обраних - тих, хто народився в Об'єднаних Арабських Еміратах. Їх лише 11 відсотків на майже 5 мільйонів народу. Коли народжується дитина, шейх дарує їй землю або подарунки, бо не кожен емірат має достатньо території. До послуг народженого в ОАЕ безкоштовна медицина і навчання в будь-якому вузі світу.

Під час одного з шопінгів у торговому центрі він зустрів свою 18-річну сестру. Та гуляла з хлопцем. Ікрам розбив негідникові обличчя - штовхнув його у вітрину з годинниками Rolex. Продавець вийшов, щоб позбирати свій крам і підтримати розгніваного брата оплесками.

- Якщо сестра виходитиме заміж не дівчиною, її не пошлюбить місцевий. А отже, вона втратить усі привілеї, які має кожен еміратець при народженні, - пояснює Ікрам. - При одруженні шейх не подарує їй віллу.

Жінки в Об'єднаних Арабських Еміратах звихнені на шопінгу. Іде така торговим центром - уся з маківки до п'ят у чорній абаї. Цупке накривало розшите камінцями Сваровськи й золотими прикрасами, долоні прикрашені візерунком із хни. Чутно лише цокіт високої шпильки, у руках - сумочка з останньої колекції Chanel чи Armani, парфуми тягнуться дорогим шлейфом на кілька метрів.

Але похизуватися покупками і обновками еміратка може лише за зачиненими дверима: перед власним чоловіком, матір'ю та сестрою.

У найдорожчому готелі світу "Бурш ель Араб", там, де працівникам туризму показують позолочені унітази, обідає пара - молоденька білявка й поважний еміратець. Дівчина байдуже копирсається виделкою в тістечку, потім відволікається на офіціантку.

Тим часом еміратець кладе в келих із її шампанським маленькі ключики. Визираємо у вікно - водій підігнав біле Bentley з рожевим бантом.

Білявка верещить від емоцій на весь ресторан. Еміратець ледь помітно всміхається у вуса.

Усі натяки на стосунки на людях тут засуджують. Якщо законні чоловік і дружина поцілувалися на задньому сидінні таксі й це помітив водій - отримають по три місяці в'язниці. Іноземця за таке автоматично депортують на 99 років. Чому не на сто? Бо такий тут гумор.

Зараз ви читаєте новину «99 років депортації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути