четвер, 30 серпня 2018 14:28

Знайшли спосіб перемогти біль

Знайшли спосіб перемогти біль
Під час дотику партнера людина відчуває себе безпечніше. Фото: bigmir)net

Американські вчені знайшли спосіб, як зменшити фізичний біль.

Науковці з Колорадського і Хайфського університетів провели експеримент. Його результати опублікували у журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, пише "Сегодня".

Участь у дослідженні взяли 22 гетеросексуальні пари. Їхній вік від 23 до 32 років. Під час першого етапу закохані піддослідні просто сиділи поруч, перебували в різних кімнатах або трималися за руки. У цей час фахівці стежили за мозковою активністю партнерів.

Під час другого етапу учасники експерименту мали ті ж завдання. Втім на руку жінки впливали нагріванням. Воно викликало легкий біль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три сценарії розвитку стосунків, коли минула закоханість

Виявилося, коли партнери трималися за руки, синхронізація їхніх мозкових хвиль досягала максимуму. Больові відчуття притуплялися. У момент дотику партнера людина відчуває себе безпечніше, резюмували науковці.

Китайські вчені створили кольорову штучну електронну шкіру, що може функціонувати як переносний електронний пристрій для моніторингу стану здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб перемогти біль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути