пʼятниця, 30 жовтня 2020 21:01

Він скоріше стане Біллом Гейтсом, ніж вчителем — експерт про освітян

Він скоріше стане Біллом Гейтсом, ніж вчителем — експерт про освітян
Програма "Нової української школи" Фото:nash.live

Завдання учителя приймати учня таким як він є, бути для нього другом, порадником, мотиватором, такі рекомендації для педагогів нещодавно оприлюднили в МОН Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Учитель має бездоганно знати свій предмет і не боятися сертифікації. Кожен урок викладача — мініпроєкт, це передбачає програма "Нової української школи"

"З цього проєкту просто сміються. Якщо людина має навички, що закладені в стандартах "Нової української школи", то до школи вона й близько не підійде", — говорить Gazeta.ua заслужений вчитель України й редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий, — Маючи ці навички, людина, скоріше, стане Біллом Гейтсом або топменеджером величезної компанії, але точно не буде працювати в школі. Фантазувати можна довго, але треба бути реалістами. Виконувати всі вимоги, щоб отримувати 5-6 тисяч гривень на місяць ніхто не захоче".

За професійним стандартом вчитель повинен модернізувати систему викладу матеріалу. Проводити презентацію, застосовувати технічні засоби. Потрібно або перевчати вчителів, які вже працюють, або залучати молодих спеціалістів. Вони швидко і якісно опанують технічну частину "Нової школи".

"Як молодий вчитель прийде в школу, якщо в нього зарплата нижче мінімалки? Про які вимоги до нього можна говорити? - вважає спеціаліст. -Потрібно активно розвивати тих, хто вже викладає. І молитися, щоб Covid-19 їх оминув, щоб вони завтра не покинули школу, бо нікому буде взагалі викладати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН підготували новий проєкт про дуальну освіту

З наступного року викладачам коледжів і технікумів підвищать зарплату на 30%. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Зараз ви читаєте новину «Він скоріше стане Біллом Гейтсом, ніж вчителем — експерт про освітян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути