Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 11:46

Уперше жінка подолала на літаку звуковий бар'єр

18 травня 1953 року американська льотчиця Жаклін Кокран стала першою жінкою у світі, яка подолала на літаку звуковий бар'єр. Її вважають однією з найбільш обдарованих жінок-льотчиць свого покоління.

Після війни Кокран почала літати на нових реактивних літаках, встановлюючи на них численні рекорди. Вона стала найвидатнішою льотчицею й отримала прізвисько "Надзвукова".

Автор: wikipedia.org
  Американська льотчиця встановила низку рекордів
Американська льотчиця встановила низку рекордів

Майор Чак Єгер і Жаклін Кокран 18 травня 1953 року розігналися на реактивному літаку Canadair F-86 Sabre над озером Роджерса, що розташоване в штаті Каліфорнія. Його швидкість сягнула 652,337 миль/год. Так, Жаклін Кокран стала першою льотчицею-жінкою, що подолала звуковий бар'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електропотяг розігнався до рекордної швидкості

Кокран також стала першою жінкою, яка досягла подвійної швидкості звуку й керувала перельотом бомбардувальника через Північну Атлантику 1941-го. Вона також стала першою жінкою, яка брала участь у Трансконтинентальних перегонах Bendix. Кокран досі належить найбільша кількість рекордів дальності перельоту і швидкості.

7 травня 1887 року американець Томас Стівенс завершив першу навколосвітню подорож на велосипеді. Він проїхав 13,5 тис. миль і перебував у дорозі понад три роки.

Зараз ви читаєте новину «Уперше жінка подолала на літаку звуковий бар'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути