Ексклюзиви
понеділок, 27 березня 2017 12:41

Учні середньої і молодшої шкіл здаватимуть ЗНО

Учні середньої і молодшої шкіл здаватимуть ЗНО

Учні молодших та середніх класів, як і випускники, також здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Тест збирається впровадити Міністерство освіти і науки.

ЗНО у початковій школі - експеримент. Його здаватимуть не всі, а лише вибірка учнів. Завдяки цьому відстежуватимуть якість освіти, передає obozrevatel.

"Ми порахували, що до моніторингу слід залучити 6000 четвертокласників (всього в Україні їх близько 400 000). Цього достатньо, щоб встановити, які тенденції існують в початковій школі з точки зору формування читацьких і математичних компетенцій випускників. І це будуть дуже хороші дані для аналізу Міністерству освіти, Національній академії педагогічних наук тощо", - повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український виш увійшов у топ кращих у світі

Тестування у середній школі стане іспитом, щоб вступити до старшої школи. Відповідно до законопроекту "Про освіту" планують перевести шкільну освіту на 12-річне навчання. Останні три роки навчання стануть профільними.

"Іспит після 9-го класу буде носити характер іспиту високих ставок. Тому цей іспит повинен проводитися на основі тих же процедур, що і ЗНО для вступу до вузів - для забезпечення незалежності та об'єктивності проведення та визначення результатів", - наголосила віце-президент Київської школи економіки, колишня заступниця міністра освіти Інна Совсун.

На конкурсній основі відбиратимуть і учнів до престижних шкіл.

Зараз ви читаєте новину «Учні середньої і молодшої шкіл здаватимуть ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4068
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути