Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2020 12:44

Учені дослідили найпридатнішу для життя планету

Учені дослідили найпридатнішу для життя планету
Астрономи з Кембриджського університету стверджують, що умови можуть бути придатними для зародження і підтримки форм життя Фото: БелТА

Екзопланета K2-18b за 110 світлових років від Землі, яка в 2,6 раза в радіусі і в 8,6 раза за масою переважає Землю, має водяні океани і атмосферу з помірною температурою і тиском біля твердої поверхні.

Астрономи з Кембриджського університету стверджують, що умови можуть бути придатними для зародження і підтримки форм життя, аналогічних земним, пише Ліга. Новини.

Восени 2019 року у її атмосфері знайшли сліди водяної пари.

K2-18b класифікують як супер-Землю за масою. Вона має потужну водневу оболонку над поверхневим водяним шаром. Оточує внутрішнє ядро ​​з силікатів і заліза. Температура і тиск під такою водневою "шубою" зазвичай занадто високі для підтримки життя земного типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земля пришвидшить рух через глобальне потепління

Дослідники розвіяли початкові побоювання. Водневий шар атмосфери K2-18b напрочуд тонкий, а вміст метану і аміаку - нижче за очікуваний.

У майбутньому планету досліджуватимуть за допомогою космічних телескопів Джеймса Вебба.

Американські вчені вперше виявили воду на планеті за межами нашої Сонячної системи. Крім того, температура там ідеально підходить для життя людини. На сьогодні це єдина відома екзопланета, на якій є як вода, так і температура, необхідні для життя. Планету назвали супер-Землею, повідомляє AP. Вона міститься на відстані 110 світлових років від Землі у сузір'ї Лева. Планету, відому як K2-18b, відкрили 2015 року. Вона удвічі більша за Землю. Вважається скелястою, чи тече вода на її поверхні - не відомо. Зірка цієї планети - червоний карлик, значно менший і холодніший за наше Сонце. Атмосфера також відрізняється від атмосфери Землі.

Зараз ви читаєте новину «Учені дослідили найпридатнішу для життя планету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути