Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2019 09:27

SpaceX запустили ракету з 60 супутниками для роздавання Інтернету по всій Землі

SpaceX запустили ракету з 60 супутниками для роздавання Інтернету по всій Землі
Фото: SpaceX /Twitter

24 травня о 5:30 за київським часом компанія SpaceX Ілона Маска з третього разу запустила ракету Falcon 9 із 60 супутниками Starlink, призначеними для роздавання Інтернету на Землю. Запуск відбувся з американської авіабази на мисі Кейп-Канаверал, штат Флорида.

Приблизно за 1 год. і 2 хв. після старту супутники Starlink почали розгортання на висоті 440 км. Аби досягти робочої висоти 550 км, вони використовуватимуть бортові двигуни.

Після відділення супутників від ракети SpaceX спробує посадити першу сходинку Falcon 9 на платформу в Атлантичному океані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск будує 2 однакові космічні кораблі

Falcon 9 повинна вивести на навколоземну орбіту 60 супутників Starlink, які згодом забезпечать землян широкосмуговим доступом до Інтернету. Кожен супутник важить 277 кг, а загальна вага усіх апаратів – 18 т. Усього Ілон Маск планує до 2024-го запустити 12 тис. подібних супутників.

Космічна капсула Dragon, яку мали використати під час першого пілотованого орбітального польоту космічного корабля SpaceX, повністю знищена під час нещодавніх випробувань. Причина аварії досі залишається невідомою.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX запустили ракету з 60 супутниками для роздавання Інтернету по всій Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути