середа, 24 січня 2018 11:12

Повідомили, за якими ознаками можна визначити злочинця

Повідомили, за якими ознаками можна визначити злочинця
Вигляд рук залежить від генетики. Фото: omaske

Особу злочинця можна визначити за характеристиками рук.

Таку методику розробила британський професор Су Блак із кафедри анатомії та криміналістичної антропології Університету Данді. Про це повідомляє obozrevatel.

Кожні руки унікальні. Їхній вигляд залежить від генетики. Хоч права і ліва руки схожі одна на одну, але між ними існують відмінності, каже науковець.

Навіть в однієї людини різне розташування вен на руках. Ця особлива конфігурація виникає в утробі матерів. Унікальне для кожного індивідуума розташування родимок, бородавок та веснянок. Це - особистий штрих-код людини, розповідає професор Блак.

Безцінну інформацію криміналістам можуть надати отримані у результаті травм шрами на руках. Вони відрізняються розмірами, місцем розташування та кольором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерівні родимки можуть бути ознакою раку шкіри

Вигляд складок шкіри над суглобами пальців також унікальний для кожної людини. Так само, як і відбитки пальців. Різняться між собою лунки нігтя - світлі півмісяці біля основи нігтя.

Професор Блак займається цими дослідженнями вже багато років. Вона має велику базу даних можливих варіацій того, як виглядають руки.

Американські вчені створили систему штучного інтелекту, яка відрізняє безпечні родимки від тих, які викликають рак шкіри. Апарат виявляє рак на перших стадіях розвитку. Цю програму можна встановити на смартфоні чи комп'ютері.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, за якими ознаками можна визначити злочинця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути