Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 10:56

Назвали найдепресивніші професії
7

Американські психологи склали рейтинг професій, які найчастіше викликають депресію.

Фахівці опитали 60 тис. осіб різних професій. Вік піддослідних - від 18 до 64 років, пише segodnya.

У рейтинг увійшли 7 професій, які викликають депресію найчастіше.

7. Консультанти у сфері продажів

Професійна діяльність 6,7% консультантів у сфері продажів супроводжується депресією. Продавці не мають фіксованої заробітної плати. Дохід залежить від здібностей якомога більше продати. Звідси - підвищений стрес. Крім того, потрібно постійно спілкуватися з людьми. Не завжди ця комунікація приємна - іноді доводиться мати справу із невдоволеними клієнтами.

Автор: Servizoria
 

6. Вчителі

Через підвищену відповідальність і надмірну завантаженість 8,7% вчителів депресують. У роботі важливе не тільки викладання, а й підхід до учнів та батьків. Крім того, робочий день не закінчується з останнім уроком. Вдома вчителі перевіряють зошити, контрольні та самостійні роботи і готуються до занять.

Автор: onf.ru
 

5. Люди мистецтва

На різних етапах кар'єри майже кожний десятий представник творчих професій має депресію. Це залежить від рівня популярності та натхнення.

Автор: Illustrators.ru
 

4. Працівники медичної сфери

9,6% медичних працівників мають хандру та депресію. Лікарі щодня бачать багато пацієнтів. Часом вони разом зі своїми хворобами принось медикам і свій негатив. Крім того, лікарі змушені морально підтримувати хворих. Необхідність підбадьорити, втішити або заспокоїти забирає ще більше сил, ніж сам процес лікування.

Автор: nerdwallet.com
 

3. Соціальні працівники

10% соцпрацівників страждають депресією. Вони стикають з агресією тих, кому намагаються допомогти. Соціальні працівники під час виконання своїх професійних обов'язків мають діяти за інструкцією. Це впливає на психологічний стан.

Автор: yelp.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому іноді корисно порівнювати себе з іншими

2. Працівники громадського харчування

10,3% працівників громадського харчування мають поганий апетит, проблеми зі сном і розсіяну увагу. Їхній робочий день часто ненормований. Доводиться працювати вночі або цілодобово.

Автор: Jobcruiseship
 

1. Доглядальниці та няні

11% доглядальниць літніх людей та нянь мають депресію. Ця професія вимагає повної віддачі, людина не просто працює, а проживає зі своїм підопічним певний період життя.

Автор: Praga-Praha
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 книг, які змусять забути про депресію

В Україні найбільша кількість пацієнтів з розладами психіки хворіє внаслідок вживання психоактивних речовин. 2016-го зареєстрували 694 928 людей з розладами психіки через вживання алкоголю і наркотичних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найдепресивніші професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути