пʼятниця, 17 вересня 2021 22:02

На Місяць відправлять прапор України

На Місяць відправлять прапор України
Старт місії запланували на весну 2022 року. Фото: ua.news

Весною 2022 року на Місяць доставлять прапор України.

Це відбудеться в рамках місії британської компанії Spacebit, до якої приєдналася компанія "Меридіан" імені С.П. Корольова, що входить до складу держконцерну. Про це повідомляє Укроборонпром.

Прапор роздрукують на 3D-принтері з українського титану. При його виготовленні використають спеціальну технологію "зеленого" або безвідходного виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українсько-американська компанія запустила у космос першу ракету

В рамках цієї місії на Місяць доставлять обладнання для дослідження ґрунту, вивчення відібраних зразків, збору інформації про теплові властивості і магнітному полі супутника Землі.

Доставити український прапор і обладнання планується до великого кратера Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, а потім - в цікаву для вчених темну пляму Oceanus Procellarum.

Місячна місія є частиною програми NASA CLPS (Commercial Lunar Payload Services) - комерційної програми обслуговування вантажів на супутнику Землі.

Українсько-американська приватна компанія Firefly Aerospace відправила в космос ракету Alpha. Перша її місія називається DREAM або FLTA001.

Запуск відбувся о 04:59 за київським часом з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії. Спершу запуск планували о 4:00, однак відклали, адже Alpha перервала зворотній відлік.

Зараз ви читаєте новину «На Місяць відправлять прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути