Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2020 10:40

Марсохід NASA сфотографував вигляд Землі та Венери з Марсу

Фото Венери і Землі в одному кадрі зробила марсіанська наукова лабораторія NASA, відома як марсохід Сuriosity.

Наша планета і Венера на світлині виглядають як невеликі точки світла, розташовані у відносній близькості одна до одної. Так ми бачимо яскраві зірки вночі, повідомляє NASA.

Через стовп марсіанского пилу сусідні планети доволі тьмяні на цьому зображенні, - зазвичай вони світять яскравіше. У лівому нижньому кутку знімка можна помітити частину скелі Tower Butte (з англ. - Вежа Бьютт), яку марсохід досліджує вже більше року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марс запускають першу арабську місію

Curiosity зробив фотографію на камеру Mastcam, приблизно за 75 хвилин після заходу сонця 5 червня 2020 року, або на 2784-й марсіанський день своєї місії.

Автор: NASA
  Приблизно так ми бачимо яскраві зірки вночі
Приблизно так ми бачимо яскраві зірки вночі

Як розповів один з інженерів пристрою Mastcam Марк Леммон, ця фотографія потрібна для вимірювання яскравості сутінків. Адже саме в цю пору року в марсіанському повітрі більша кількість пилу, що дозволяє краще відбивати сонячні промені і робить поверхню Червоної планети яскравіше.

"Навіть помірно яскраві зірки не видно, коли був зроблений цей знімок Венери і Землі. На нашій планеті також можуть бути яскраві сутінки після деяких вивержень вулканів", - пояснює Леммон.

Після прибуття на Марс 2012-го Curiosity надсилав на Землю фотографії марсіанських заходів і астероїдів, що пролітають повз, а також зміг зафіксувати Меркурій і 2 природні супутники самого Марсу - Фобос і Деймос, які проходили через Сонце.

Визначили перших 3 туристів, які полетять на Міжнародну космічну станцію на кораблі Crew Dragon компанії SpaceX. Їхні імена оголосять за місяць, заявив виконавчий директор фірми Axiom Space Майкл Сафредіні.

Зараз ви читаєте новину «Марсохід NASA сфотографував вигляд Землі та Венери з Марсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути