Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2017 15:05

Куди цього року було найважче вступити

Під час цьогорічної вступної кампанії вступити на бюджет на "стоматологію" було найважче. Прохідний бал на цю спеціальністю - 196,8.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Далі йдуть "міжнародне право", "міжнародні відносини" та "фармація". На них прохідний бал був вище 190.

"До топ-10 потрапили практично усі медичні спеціальності. Залежно від популярності серед найкращих вступників, автоматизована система розподілу сама відсікає не найбільш успішних абітурієнтів і дає можливість навчатись за державний кошт найкращим. Але водночас такі вступники можуть обирати багато інших спеціальностей з меншими прохідними балами", - каже директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Автор: mon.gov.ua
  Спеціальності з найбільшим прохідним балом
Спеціальності з найбільшим прохідним балом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вплинули на вступ-2017 запроваджені коефіцієнти

У топ-10 спеціальностей з найвищим прохідним балом потрапили "міжнародні економічні відносини", "політологія" та "Філологія".

Далі у рейтингу опинилися "готельно-ресторанна справа", "історія та археологія", "туризм", "менеджмент соціокультурної діяльності", "право", "економіка", "публічне управління та адміністрування", "культурологія", "соціологія" та "маркетинг". Конкурсний бал на ці спеціальності - від 184 до 180.

Найменший прохідний бал цього року був на "прикладну механіку" – майже 100 балів.

Під час цьогорічної вступної кампанії найпопулярнішими спеціальностями стали"філологія" (85 526 заявок), "право" (40 557) та "менеджмент" (9393). Найменш затребуваними цього року виявилися такі спеціальності, як "богослов'я" (41 заявка) та "гідроенергетика" (145).

Зараз ви читаєте новину «Куди цього року було найважче вступити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі