Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 09:21

Космічний корабель Маска вдруге летить на МКС: трансляція

Космічний корабель Маска вдруге летить на МКС: трансляція
По прильоту на МКС астронавти протягом шести місяців займатимуться науковими експериментами. Фото: SpaceX

23 квітня місія SpaceX Crew 2 стартує з майданчика NASA у Флориді. Уперше для доправлення астронавтів на МКС ракету-носій Falcon 9 і корабель приватної компанії Ілона Маска Crew Dragon використають повторно.

Запуск Crew 2 запланований на 12:49 за Києвом, трансляція підготовчих заходів і старту космічної місії вже доступна на платформі NASA Live. Стикування корабля Crew Dragоn із МКС очікується наступного дня о 12:10 за київським часом.

Crew 2 є другою операційною місією SpaceX. Вона відбувається в рамках програми NASA з організації польотів приватними кораблями. Зореліт доправить на МКС чотирьох астронавтів зі США, Японії та Франції. Вони змінять екіпаж, який працював там із листопада 2020 року. Це перший політ міжнародних партнерів у рамках американської програми комерційних космічних місій.

Функції командира й пілота Crew 2 виконуватимуть астронавти NASA Роберт Шейн Кімбро йКетрін Меган Макартур. На борту також перебуватиме астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA Акіхіко Хошиде. Європейське космічне агентство (ESA) представляє француз Тома Песке. Це вперше з 2011 року астронавт ESA полетить у космос не з російською місією.

Після прильоту на МКС астронавти впродовж шести місяців проводитимуть наукові експерименти й дослідження в галузі медичних технологій і здоров'я людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капсула Crew Dragon дістала серйозних пошкоджень у космосі

Наприкінці травня 2020-го відбувся перший пілотований запуск комерційного корабля SapceX Crew Dragon, на якому астронавти NASA вирушили на МКС. У рамках тестового польоту корабель доставив на МКС Дугласа Харлі й Роберта Бенкена, які пропрацювали там два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Космічний корабель Маска вдруге летить на МКС: трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути