середа, 14 червня 2017 17:30

Контроль влади: стартував конкурс журналістських розслідувань

Контроль влади: стартував конкурс журналістських розслідувань
Конкурсні роботи мають стосуватися розслідування фактів порушення суспільних інтересів у секторі публічних фінансів чи використання публічних коштів. Фото: uacrisis.org

Стартував національний конкурс журналістських розслідувань та аналітичних досліджень "Є-Розслідування". Захід ініціюють проекти "Є-data" та "Пошуково-аналітична система 007".

Про це повідомляє портал 007.org.ua

Взяти участь у конкурсі можуть журналісти та громадські активісти. Вікових обмежень для участі не має. Один учасник може подати на конкурс необмежену кількість робіт.

Конкурсні роботи мають стосуватися розслідування фактів порушення суспільних інтересів у секторі публічних фінансів чи використання публічних коштів. Крім того, матеріали потрібно оприлюднити у ЗМІ чи соціальних мережах протягом нинішнього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Mail.ru знає, як обійти блокування

У текстах учасників має міститися посилання на портали e-data.gov.ua та "Пошуково-аналітичну систему 007". Це - обов'язкова умова, кажуть організатори. Портали - одне з джерел інформації, використаної в розслідуванні або аналітичному дослідженні.

Рекомендоване обмеження об'єму роботи – 5 тис. знаків.

Матеріали потрібно на електронну адресу: [email protected].

e-Dtata.gov.ua - офіційний державний веб-портал. Його створили на вимогу закону "Про відкритість використання публічних коштів". Це найбільша в Україні база відкритих даних у секторі публічних фінансів. Тут оприлюднюють інформація про всі бюджетні платежі держави, договори, акти виконаних робіт та звіти бюджетних установ.

007– це сервіс, який допомагає працювати з відкритими базами даних та державними реєстрами через інструменти візуалізації та аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Контроль влади: стартував конкурс журналістських розслідувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути