Ексклюзиви
четвер, 15 липня 2021 11:09

Інтернет-археологія: Microsoft повертає легендарного помічника-скріпку

Інтернет-археологія: Microsoft повертає легендарного помічника-скріпку
Після 2001 року Clippy прибрали з інтерфейсу. Фото: Microsoft

Корпорація Microsoft повертає помічника-скріпку на ім'я Clippy.

У компанії пообіцяли повернути Clippy в Microsoft 365, якщо пост про скріпку у Twitter набере 20 тис. лайків. Їхня кількість вже перевищила 125 тис. Хмарна версія ОС Windows 365 призначена для доступу користувачів до своїх додатків і даних у віддаленому режимі з будь-якого пристрою.

Clippy як помічник з'явився в Windows Office 97. Дизайн скріпки, що пропонувала поради по використанню програми, розробив Ківан Еттебері.

Попри симпатичний вигляд, функціонал залишав бажати кращого. Скріпка стала постійним предметом насмішок в інтернеті. Помічник навіть увійшов до рейтингу 50 найгірших винаходів за версією Time. Після 2001 року Clippy прибрали. Компанія обґрунтувала рішення тим, що нова операційна система Windows XP проста у використанні, тож людям не потрібні поради електронного помічника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft припинить підтримку Windows 10 2025 року

Студент Стенфордського університету Люк Шварц присвятив феномену Clippy дипломну роботу. Він провів дослідження, щоб з'ясувати, чому користувачі ненавидять скріпку. Виявилося, ставлення до помічника залежало насамперед від очікувань. Ті, хто дійсно чекали на допомогу, дратувалися: Clippy заважав ефективності та набридав. Користувачі, які вважали інтерфейс способом відволіктися, навпаки, тепло до нього ставилися.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-археологія: Microsoft повертає легендарного помічника-скріпку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути