пʼятниця, 25 вересня 2020 11:59

Facebook видалив мережі російських фейкових акаунтів

Facebook видалив мережі російських фейкових акаунтів
Діяльність першої мережі має російське походження і була зосереджена насамперед на Сирії та Україні. Фото: pixabay

3 групи пов'язаних між собою акаунтів, що порушують заборону соцмережі на закордонне втручання, видалила компанія Facebook.

У компанії заявили, що усі вони походять з РФ, повідомляє "Укрінформ".

Діяльність першої мережі має російське походження і була зосереджена насамперед на Сирії та Україні, меншою мірою на Туреччині, Японії, Вірменії, Грузії, Білорусі та Молдові, а незначна частина – на Великій Британії та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський канал назавжди заблокували в Youtube

"Ми видалили 214 акаунтів, 35 сторінок, 18 груп у Facebook та 34 акаунти в Instagram за порушення нашої політики щодо іноземного чи державного втручання...", - написали у повідомленні.

Люди, які стояли за цією діяльністю, видавали себе за журналістів і жителів цих країн. Вони розміщували публікації на своїх фейкових сторінках англійською, українською, російською та арабською мовами і перенаправляли читачів на сторонні сайти. Інша група акаунтів, що виникла в Росії, була зосереджена насамперед на Туреччині та Європі, а також на Сполучених Штатах. У неї входили 5 Facebook-профілів і 1 група, а також 3 Instagram-акаунти. Фейкові власники цих профілів видавали себе за громадян Туреччини, Канади та США. Вони розміщували посилання на статті переважно англійською й турецькою мовами про глобальні новини та поточні події стосовно країн, на які вони націлені, включаючи місцеві вибори; геополітичні змови; президентські та парламентські вибори в Гонконгу, Іспанії, Британії і США тощо. Група витратила на просування своїх постів близько $4,8 тис.

Третя група акаунтів налічувала 23 профілі і 6 сторінок у Facebook, а також 8 акаунтів у Instagram. Вони постили інформацію переважно російською та англійською мовами про "вибори та протести в Білорусі, російську й українську політику, геополітичні теорії змови, відносини Росії та НАТО" тощо. На рекламу в соцмережах ці акаунти витратили близько $10 тис.

Компанія Facebook видалила понад 70 сторінок і облікових записів у власній однойменній соцмережі. Їх використовували для впливу рекламним агентством на хід виборів в Україні .

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив мережі російських фейкових акаунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути