пʼятниця, 26 травня 2017 13:53

Дощ, квіти, рука в гіпсі та короваї - як школярі відзначають останній дзвінок
17

Фото: Соцмережі

26 травня в українських школах відзначають останній дзвінок - закінчення навчального року.

На ґанках шкіл проводять урочисті лінійки й нагороджують похвальними листами найуспішніших учнів. У більшості навчальних закладів традиційно учні 11 класів виконують "прощальний вальс". Через дощову погоду в центральній Україні ці урочистості проводили у холах шкільних приміщень або в спортзалах.

Цьогоріч 192 501 школярів закінчили 11 клас. Більшість продовжуватимуть навчання у вузах. З 9 класів випускаються 325 999 підлітків. Велика частина із них подала документи до вступу в училища, коледжі та академії, повідомили в Міністерстві освіти й науки України.

Як і торік, окремих шкільних екзаменів не проводитимуть. За них зарахують результати зовнішнього незалежного оцінювання, яке учні складають протягом 23 травня - 2 червня.

Офіційна дата святкування випускного вечора в Україні не передбачена. Це вирішують у школах. У багатьох навчальних закладів він відбудеться після закінчення сесії ЗНО - у суботу, 24 червня. Цього дня випускникам вручать дипломи з додатками. Учні з батьками та вчителями відзначатимуть свято в ресторанах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останній дзвінок: показали, як бойовики "привітали" школярів

Останні 15 років свято трансформувалося у декілька випускних для учнів різного віку. Якщо у 1990-х його переважно відзначали ті, хто випускається зі школи, то сьогодні й учні 4 класів, бо переходять у середню школу, школярі 9 класів, бо йдуть у старші класи.

Зараз ви читаєте новину «Дощ, квіти, рука в гіпсі та короваї - як школярі відзначають останній дзвінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути