Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2018 11:58

Довели шкоду мультфільмів

Довели шкоду мультфільмів
Дівчата після перегляду діснеївських мультиків ототожнюють себе з принцесами і змінюють ставлення до хлопців. Фото: de.lady-vishenka.com

Учені переконані, що маленькі дівчата після перегляду діснеївських мультиків ототожнюють себе з принцесами і змінюють ставлення до хлопців.

Науковці Коледжу Маунт-Холіок у США Джулія Голден і Дженніфер Уоллес Джейкобі спостерігали за поведінкою 31 дівчинки від 3 до 5 років, пише Le Figaro.

На майданчиках усі діти поводилися однаково. Коли дівчатка перевдягалися у костюми принцес, їхня поведінка кардинально змінювалася. Вони зосереджувалися на зовнішності, витрачали більшість час на пошуки одягу та аксесуарів. Складалося враження, що діти зробили з мультфільмів висновок: краса - це головний козир, а матеріальні блага роблять їх гарнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аніме призвело до емансипації чоловіків" - за що люблять японські мультфільми

Дослідники стверджують, що батьки і вихователі не повинні повністю викорінювати мультфільми з повсякденного життя дітей. Так вони усунуть можливість обговорити з дітьми стереотипи і не зможуть привчити дітей міркувати.

У Китаї британський мультсеріал про Cвінке Пеппі прирівняли до заборонених для показу речей - до голих фотографій, зображень трансгендерів і зброї. Обмежили доступ до матеріалів, пов'язаних із даним персонажем. Такі заходи застосувала онлайн-платформа з колекцією коротких роликів Douyin.

Зараз ви читаєте новину «Довели шкоду мультфільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути