Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 18:48

Для 130 учнів і студентів провели унікальну розвивальну гру
6

Минулої п'ятниці та суботи у Києві для молоді провели масштабну гру "Модель ООН". У ній взяли участь 130 учнів і студентів.

Це рольова гра — учасники імітують роботу організації. Виступають у ролі дипломатів і обговорюють питання порядку денного в ООН.

Гру провели у столичному ліцеї "Наукова зміна", що на вул. Петра Григоренка, 21в.

Учасників поділили на 6 комітетів. За місяць до проведення діти знали, яку країну представляють. Гра спрямована на вироблення навичок імпровізації, розширення знань про дипломатичну етику та дії в різних політичних ситуаціях.

"Складно було готуватися. Я в "Моделі ООН" представляю Ліванську Республіку. Про цю країну мало інформації. Доводилось шукати інформацію не лише в інтернеті, а й в бібліотеках. У цій забаві треба бути готовим до всього. Найцікавіше – ставити питання. Їх потрібно правильно перед тим сформувати, щоб звучало коректно", - каже 14-річний Остап Басараб, учень ліцею. Він бере участь у такій грі втретє.

Наймолодшими учасниками заходу були 7-класники. Найстарші — студенти 2-го курсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка зробила відкриття тисячоліття - науковець

"Гра дуже цікава. Питання до делегатів часто незручні. З усього треба знаходити вихід. У майбутньому це знадобиться в університеті. Це гарно розвиває швидкість мислення", - каже Владлена Димитриєва, студентка КНУ ім. Тараса Шевченка.

Всіх учасників поділили на 6 комітетів ООН, у кожному — 23 представники різних країн. Кожен комітет засідав в окремому класі.

Паралельно проходили тренінги від ОБСЄ, місії ООН з прав людини, Інституту космічних досліджень НАН України.

На закритті Генеральної асамблеї ухвалили проекти резолюцій. Кожен комітет працював над своїм проектом резолюції, який складається з преамбули та 10-15 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Для 130 учнів і студентів провели унікальну розвивальну гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі