пʼятниця, 23 жовтня 2020 17:47

Держава боротиметься з корупцією для іноземних студентів - Шмигаль

Держава боротиметься з корупцією для іноземних студентів - Шмигаль
В Україні планують запустити електронну платформу для іноземних студентів Фото:РедПост

В Україні планують запустити електронну платформу для іноземних студентів. Вона забезпечить прозорі умови для вступу до українських університетів. Про це вчора повідомили в Кабміні.

Для формування прозорого механізму вступу для іноземців необхідно реформувати систему вищої освіти. Адже студенти з інших країн повинні мати рівні та прозорі умови без корупційних складових, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Електронна платформа для іноземних студентів модернізує систему вступу, робить її комфортною і зрозумілою як для університетів та інститутів, так і для абітурієнтів

Єдина електронна платформа мінімізує випадки нелегальної міграції через "студентський канал". В платформі показані усі етапи вступу, в'їзду, навчання, виїзду іноземця в Україні.

"Зрозумілі правила вступу для іноземців створять позитивний імідж нашої країни. Такий крок сприяє популяризації здобуття вищої освіти в Україні", – каже прем'єр-міністр.

Єдина електронна платформа надсилатиме електронні запрошення на навчання для іноземців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО та ДПА 2021 року: як підраховуватимуть бали на тестуванні

Формат навчання у закладах освіти залежить від епідемічної ситуації у населених пунктах. Школи у червоній зоні карантину після канікул залишаться на дистанційному навчанні. Про це сказав тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у Telegram-каналі.

Зараз ви читаєте новину «Держава боротиметься з корупцією для іноземних студентів - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути