понеділок, 29 листопада 2021 16:25

Чи зробив Айфон 13 революцію в індустрії смартфонів?

Чи зробив Айфон 13 революцію в індустрії смартфонів?

Осінь – традиційний час для презентацій нових продуктів від Apple. Як і раніше, основна увага фанатів і просто любителів сучасних мобільних девайсів була прикута до анонсованої серії iPhone, що отримала порядковий номер 13.

Чим новинка, яку вже придбали мільйони людей по всьому світу, відрізняється від попередника, і чи можна говорити, що Айфон 13 здійснив революцію в сегменті смартфонів?

Що нового?

• Нове розташування камер та "брови"

• Новий акумулятор

• Новий процесор

• Нові режими зйомки

Зовнішній вигляд

Скажімо відверто, зовнішній вигляд не справив фурору. Щобільше, він став предметом багатьох жартів у Мережі – дизайнери Apple нібито взагалі не докладали зусиль у створенні образу для нового флагмана та просто перемістили елементи блоку камери та й злегка замінили "брову". Істотних змін габаритів та ваги теж не відбулося, хоча формально габаритні параметри iPhone 13 трохи інші.

Новий акумулятор

Це основне нововведення, яке сприйняли доброзичливо. Дійсно, час автономної роботи – це слабке місце будь-якого мобільного пристрою, і якщо інженери знаходять способи продовжити роботу без зарядки – це плюс. Залежно від конкретної моделі час роботи акумулятора без заряджання збільшився на різний відсоток, але в цілому можна говорити про збільшення життя девайса в автономному режимі на 2 або навіть 2,5 години.

Процесор

Процесор у флагмана теж новий, причому, як і належить флагману - найбільш передовий. Новий А15 прийшов на зміну А14, яким комплектуються iPhone 12, але говорити про революцію в категорії "камінців" було б поспішно. Так, новий процесор краще пройшов тести, але як це вплине на вирішення повсякденних завдань користувачів, поки неясно. Швидше за все, більшість навіть не помітять приросту швидкодії, оскільки і минулий процесор все ще добре справляється з усіма завданнями.

Новий функціонал

Не зробили прориву інженери виробника й в області функціоналу, обмежившись додаванням нового режиму зйомки у всі моделі серії. Причому інноваційний режим не назвеш, хоч він і робить відеоролики цікавішими.

Підсумок

Чи варто купувати iPhone 13? Якщо у вас вже є iPhone 12, то сильного враження ви не отримаєте, тому що це досить схожі аксесуари. А от якщо у вас iPhone 11 або старше, то заміна смартфона на флагманську модель справді може бути виправдана.

Зараз ви читаєте новину «Чи зробив Айфон 13 революцію в індустрії смартфонів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути