Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 14:59

Більш ніж 130 тис. доставок на суму 65 млн грн - що купували і продавали українці з "OLX доставка"

За перший місяць роботи послуги "OLX доставка" користувачі уклали 130 000 угод на суму понад 65 млн грн. У топі продажів традиційно комп'ютери та комплектуючі — на них витратили 10,2 млн грн, а також телефони й аксесуари — 9,7 млн грн. На дитячий одяг та іграшки українці витратили 4,9 млн грн, а на одяг і взуття — 4,0 млн грн.

"OLX доставка" користується популярністю з моменту запуску: буквально за перші 4 дні роботи послуги з нею оформили більше 1 000 відправок. Загалом послуга більш затребувана серед представників дрібних бізнесів — 60%, решта 40% — приватні продавці.

  За перші 4 дні роботи послуги OLX доставка з нею оформили більше 1 000 відправок
За перші 4 дні роботи послуги OLX доставка з нею оформили більше 1 000 відправок

Сьогодні щоденне число посилок, які відправляють з "OLX доставка", перевищило 10 000, і з кожним днем кількість щоденних відправлень збільшується.

Купують з доставкою переважно покупці з невеликих міст. Так, 58% доставок здійснюється в невеликі районні та обласні центри, а ще 24% угод відбувається між покупцями та продавцями міст-мільонників.

  За перші 4 дні роботи послуги OLX доставка з нею оформили більше 1 000 відправок
За перші 4 дні роботи послуги OLX доставка з нею оформили більше 1 000 відправок

89% усіх доставок успішні — це означає, що більшість покупців отримали свою посилку, а продавці — оплату товару. Мінімальна частка доставок, усього 1%, — це товар, що повернули, а решта 10% угод не були завершені або з технічних причин (переважно відмови по банківській карті), або через недотримання правил відправлення посилки.

Продавці OLX відзначають, що продавати з безкоштовною доставкою не просто зручно, але й ефективно. На пропозиції з "OLX доставкою" відгукується в 5 разів більше користувачів, отже, продажі відбуваються швидше.

Наразі функціонал сервісу не передбачає спеціальних можливостей для асортиментних товарів. Для персоніфікації покупки за кольором або розміром покупцеві потрібно самостійно зв'язуватися з продавцем. Розширення функціоналу "OLX доставки" — одне із завдань, над яким вже працює команда сервісу.

Довідка

OLX — сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база майданчика налічує понад 11,5 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Щосекунди на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, червень 2017). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.

У жовтні 2017-го OLX представила нову послугу - "OLX доставка", яка дала українцям можливість купувати і продавати без ризику передплат, перебуваючи в різних містах. "OLX доставку" інтегрували в мобільний додаток і до кінця року зробили безкоштовною.

Зараз ви читаєте новину «Більш ніж 130 тис. доставок на суму 65 млн грн - що купували і продавали українці з "OLX доставка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути