четвер, 26 квітня 2018 09:58

Які медичні довідки потрібні для вступу в дитсадок і школу

Які медичні довідки потрібні для вступу в дитсадок і школу

Міністерство охорони здоров'я надало роз'яснення про те, які медичні довідки потрібно надавати для вступу в навчальні заклади.

Для вступу в дитячий садок слід принести довідку від педіатра чи сімейного лікаря. Для вступу до школи — довідку про профілактичний огляд (форма № 086-1/о). Про це повідомляють у прес-службі Міносвіти.

Довідка для відвідування дитячого садка.

Педіатр або сімейний лікар має виписати довідку, що дитина здорова. У документі слід зазначити прізвище, ім'я, по батькові дитини; дату народження; місце проживання; інформацію про стан здоров'я дитини та можливість відвідування закладу дошкільної освіти.

Якщо дитина має якесь захворювання, то за рішенням одного з батьків у цій довідці може бути зроблений відповідний запис. Якщо цієї інформації не вказують, то лікар зазначає застереження щодо фізичних навантажень чи інші рекомендації медичного характеру.

Довідка для відвідування школи.

Перед вступом до першого дитина має пройти профілактичний огляд. Після цього видають форму № 0 086-1/о.

Якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням батьків у цій довідці роблять відповідний запис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові правила вступу до школи: що потрібно знати

Крім того, при зарахуванні дітей до навчальних закладів необхідно додавати довідку форми №063 "Карта профілактичних щеплень".

Міністерство охорони здоров'я скасувало "Медичну карту дитини" (форма № 026/о). Її раніше зберігали у школах та дитсадках. Також скасували талони — на прийом до лікаря, амбулаторного пацієнта й реєстрації заключних діагнозів.

Зараз ви читаєте новину «Які медичні довідки потрібні для вступу в дитсадок і школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути