пʼятниця, 10 серпня 2018 10:04

Прогулянки і фізкультхвилинка - як навчатимуться групи подовженого дня

Прогулянки і фізкультхвилинка - як навчатимуться групи подовженого дня
Діти гулятимуть не менше півторигодини. Фото: detivgorode

Міністерство освіти і науки підготувало новий порядок створення груп подовженого дня.

Групи можуть створювати в усіх закладах середньої освіти, пише "Експрес".

В одній групі не можуть перебувати учні 1-4 класів. Різниця у віці не має перевищувати двох вікових груп - 1-2 класів. Навчальні заклади у сільській або гірській місцевості зможуть утворювати групи подовженого дня для учнів різного віку.

"Передбачили прогулянки на відкритому повітрі тривалістю не менш як 1,5 год. для учнів 1-4 класів і харчування тривалістю не менш як півгодини. На виконання домашніх завдань виділили годину. Ще годину мають тривати спортивно-оздоровчі заняття. Для профілактики стомлюваності, порушення постави й зору для учнів початкових класів кожні 15 хв. мають проводити фізкультхвилинки, гімнастику для очей", - розказує начальниця управління з питань інформаційної політики і комунікацій Міносвіти Тетяна Голубова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булінг серед дітей: чим це може обернутися

Для дітей із особливими потребами можуть створювати спеціальні групи подовженого дня. Інклюзивні групи утворюють на підставі письмового звернення батьків дитини.

Цьогоріч першокласників приймають до школи за місцем прописки. За кожним навчальним закладом закріпили певну територію. Дітей, які проживають на території обслуговування школи, прийматимуть до навчального закладу першочергово. Інших - на вільні місця.

Зараз ви читаєте новину «Прогулянки і фізкультхвилинка - як навчатимуться групи подовженого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути