вівторок, 16 жовтня 2018 07:25

Як гаджети впливають на пам'ять

 

Гаджети негативно впливають на наш мозок.

Вчені Каліфорнійського університету дійшли висновку, що надлишок імпульсів, викликаних сучасними технологіями, може знизити ефективність нашого розуму і призвести до короткочасних порушень пам'яті, передає EtCetera.

Надмірні імпульси, як і їх нестача, шкідливі для мозку. Безліч імпульсів, які забезпечують сучасні електронні пристрої, можуть не тільки зайвий раз напружувати, відволікати нашу увагу і розсіювати концентрацію, а й робити "ледачими" наші нервові клітини, які звикли і люблять "працювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені навчилися передавати думки людей

"Мозок дуже чутливий і в той же час пластичний орган. У процесі життя на нього впливають різні фактори. Мозок розвивається, змінюється, його стан, на жаль, погіршується з віком. Він піддається численним змінам і процесам на рівні нервових клітин і нейронних зв'язків. Наше оточення впливає на розвиток мозку, когнітивні функції, сприйняття світу і ефективність розуму, а нервові клітини чутливі до будь-яких імпульсів і вражень, які ми отримали з самого дитинства", - каже Габріела Клодовська-Дуда, лікар клініки Neuro Care.

Пам'ять, як і м'язи, потрібно тренувати. Якщо вони перестануть працювати, то атрофуються. Те ж саме з пам'яттю.

Вчені змогли передати думки однієї людини іншій. Учасники експерименту подумки спільно вирішувати завдання. Дослідники створили пристрій, який транслював думки двох людей в голову третього. Використовували електроенцефалографію, яка дозволяє зчитувати інформацію, і транскраніальну магнітну стимуляцію для того, щоб її передавати.

Зараз ви читаєте новину «Як гаджети впливають на пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути