Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 00:43

Airbus представив концепти лайнера, який не забруднюватиме природу

Європейський концерн Airbus представив три концепти першого у світі пасажирського лайнера, який не забруднюватиме природу викидами. Працюватиме він на водні.

Називатися цей революційний літак буде ZEROe (тобто нуль шкідливих викидів), до 2035 року Airbus планує ввести його в експлуатацію, йдеться на сайті компанії.

Кожна з концепцій являє окремий підхід до створення літака з нульовим рівнем викидів. Всі вони передбачають роботу на водні, бо компанія вважає цей елемент перспективним чистим авіаційним паливом.

Перший концепт — зовнішньо класичний лайнер з двома турбовентиляторними двигунами, розрахований на 120-200 пасажирів. Дальність польоту — понад 3 700 кілометрів, тобто призначений для міжконтинентальних перевезень.

  Перший концепт водневого лайнера від Airbus
Перший концепт водневого лайнера від Airbus

Другий концепт — літак з двома турбогвинтовими двигунами, призначений для коротких рейсів, дальність польоту — понад 1800 кілометрів.

  Другий концепт водневого лайнера від Airbus
Другий концепт водневого лайнера від Airbus

Третій концепт — літак зі змішаним крилом, зможе перевозити до 200 пасажирів, дальність польоту аналогічна першому концепту. Така форма фюзеляжу має сприяти зберіганню та розподілу водню.

  Третій концепт водневого лайнера від Airbus
Третій концепт водневого лайнера від Airbus

"Це історичний момент для сектору комерційної авіації в цілому. Ми маємо намір грати провідну роль у найважливішому переході, який коли-небудь бачила ця галузь", — сказав гендиректор Airbus Гійом Форі.

Ізраїльська аерокосмічна корпорація Israel Aerospace Industries випробувала розвідувальний безпілотний літальний апарат Heron.

Зараз ви читаєте новину «Airbus представив концепти лайнера, який не забруднюватиме природу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути