Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 17:51

3D-зображення без окулярів - якими можуть бути нові дисплеї Apple

3D-зображення без окулярів - якими можуть бути нові дисплеї Apple
Ця технологія передбачає організацію відображення пікселів. Фото: pixabay.com

Apple працює над новими гарнітурами доповненої й віртуальної реальності. Однак компанія може випустити смартфон із дисплеєм, який дасть змогу виводити 3D-зображення без шолома.

У нещодавно виданому патенті під назвою "Управління дисплеями електронних пристроїв із поділом екрана" пропонують відтворити тривимірні зображення на пласкому екрані iPhone або iPad, передає Daily Mail.

Однак є сумніви щодо реалізації проєкту, адже можливе "розмиття руху, зміщення яскравості або інші неприємні ефекти, що можуть навіть спричинити у користувача запаморочення".

Apple пропонує додати до дисплея другу, окрему секцію, яка випромінюватиме ще один шар пікселів для створення рядів на головному екрані, які чергуватимуться. Зазначається, що так можна розділити види зображення для кожного ока, завдяки чому користувач побачить тривимірну графіку на товстому екрані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Apple презентує iPhone 13

Технологія звучить дивно, але в патенті є зразок її використання в реальному світі. Наприклад, 3D-окуляри, які дарують відвідувачам у кінотеатрах.

AppleInsider уперше повідомила про патент, який видали Apple 27 квітня 2021 року. Ця технологія передбачає організацію відбиття пікселів. Перший рядок має бути розташований на горішній частині дисплея в горизонтальному положенні, а друга група відбиватиметься в долішній частині другого дисплея.

20 квітня корпорація Apple провела першу презентацію 2021 року. Компанія анонсувала вихід нових продуктів і презентувала новий iPhone 12. Смартфон можна буде придбати у фіолетовому кольорі.

Зараз ви читаєте новину «3D-зображення без окулярів - якими можуть бути нові дисплеї Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути