Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 14:15

Золото, книжки й текіла: 5 оригінальних доставок під час карантину

Золото, книжки й текіла: 5 оригінальних доставок під час карантину
Підприємці почали робити доставку золота, алкоголю та домашніх продуктів pixabay.com

Аби не втратити бізнес, підприємці перейшли на торгівлю онлайн. Пропонують переважно безкоштовну доставку. Gazeta.ua зібрала 5 оригінальних пропозицій.

Золоті прикраси

Пропонують привезти декілька прикрас на вибір, але ціна виробу має бути від 500 грн.

"Попит на послугу є. Найпопулярніші обручки для заручин. Зазвичай замовляють 2-3. Останні дні побільшало запитів на жіночі сережки. Як не крути, надворі весна. Послуга працює лише у містах, але були й запити на села поблизу Києва. Ми таки раз поїхали. Там заможна людина довго перебирала й попросила привезти ще кілька десятків виробів на огляд. Це не так просто, адже з кур'єром вирушає охоронець, машина посилено охороняється. Тому відмовилися від таких поїздок. Зараз вигідно купувати тим, хто придивлявся, але не наважувався купити раніше. Ціни на золото впали майже на 70 відсотків. Приміром, обручку з діамантом можна купити за 6 тисяч. Раніше вона коштувала 21 тисячу", - каже консультант Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаток "Дія" спростить життя ФОПів

Книжки

Літературу почали доставляти безкоштовно до дверей квартири. Мінімальне замовлення – 500 грн.

"Багато запитів на книжки про епідемії та апокаліпсис. Також замовляють казки, кулінарні книги, фантастику, любовні романи. В багатьох мережах діють знижки. Випущені торік видання продаємо за акційними цінами. Деякі подешевшали втричі", - говорить представниця книгарні Марія Овсієнко.

Домашній сир і сметана

У більшості міст продовольчі ринки закриті. Продавати домашній сир і сметану заборонено. Людям уперше довелося торгувати онлайн.

"Мені допомагає із замовленнями та доставкою донька. Я думала, що ніхто на таке не піде, це ж сир. Вона створила групу в телеграмі. Додала клієнтів, які колись мені дзвонили. Запропонувала їм доставку продуктів до дверей. Ціну довелося трохи підняти. Кілограм сиру продаю по 100 гривень, літр сметани - 60. Клієнтів справді багато. Кому завезли хоч раз, рекомендували нас своїм знайомим. Мені так сподобалося, що сумніваюся - чи повернуся назад на базар", - розповідає Лариса Пантюшевич із селища Літин на Вінниччині .

Алкоголь

Замовлення треба зробити не менш як на 1000 грн.

"Найчастіше купують червоне вино й текілу. Ми запитували клієнтів, які замовляли вино, чому саме його. Більшість переконані, що червоне сухе зміцнює імунітет. Нормальне замовлення це 7-8 пляшок. Дехто такі роблять ледь не щотижня", - говорить менеджер мережі магазинів Олексій.

Домашній салон краси

Перукарі й манікюрниці їздять до клієнтів додому. До ціни послуг додають вартість таксі.

"Клієнти почали дзвонити. Просять переробити нігті, бо манікюр відріс. Тому ризикую. Їжджу по домах, працюю. Одягаю маску, рукавички", - пояснює Світлана Власенко з Києва.

Квітковий бізнес найбільше постраждає під час карантину. Припинені поставки з-за кордону, хоча фірми заплатили наперед за товар. Попиту на українські квіти з теплиць також немає.

Зараз ви читаєте новину «Золото, книжки й текіла: 5 оригінальних доставок під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути