Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 16:06

Зміни у держбюджеті 2021: економитимуть на пенсіях і мінімалці

Зміни у держбюджеті 2021: економитимуть на пенсіях і мінімалці
Найбільшу економію Кабмін планує забезпечити за рахунок пенсій. Фото: pexels.com

26 листопада Кабінет міністрів затвердив проєкт закону про держбюджет на 2021 рік до 2-го читання. Доходи бюджету збільшили на 21 млрд грн, а видатки зменшили на 12,8 млрд грн.

Кабмін передбачив 6 млрд грн виплат на соціально-економічний розвиток. На 2 млрд грн збільшили видатки на прокуратуру. 1,5 млрд грн виділили на створення сучасної клінічної бази для лікування онкохворих у Національному інституті раку. 1,4 млрд грн – на проєктування аеродрому аеропорту "Дніпропетровськ", розповідає Мінфін.

Найбільшу економію Кабмін планує забезпечити за рахунок пенсій. Частина пенсійних виплат прив'язана саме до мінімальної заробітної плати. Перенесення підвищення мінімалки до 6,5 тис. грн на 1 грудня 2021 року, допоможе зекономити 8,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раді передали проєкт держбюджету на 2021 рік

Також скоротили видатки на освіту місцевим бюджетам на 2,3 млрд грн. На 4,9 млрд грн планується зменшити видатки на Державний фонд регіонального розвитку.

В Уряді запропонували повернути граничний розмір надання державних гарантій. Установити цю "стелю" планують на рівні 88,7 млрд грн.

Заплановане на липень підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн перенесуть. Нова дата – 1 грудня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Зміни у держбюджеті 2021: економитимуть на пенсіях і мінімалці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути