понеділок, 11 квітня 2011 15:01

Замміністра ЖКГ: Уряд дав мало грошей, масової заміни труб не буде

Замміністра ЖКГ: Уряд дав мало грошей, масової заміни труб не буде

В Україні в 2011 році через недостатнє фінансування не планується проводити масові заміни тепло- та водопровідних мереж.

Про це заявив заступник міністра будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук.

"Цього року великих зрушень в заміні мереж не буде. Кошти виділені урядом не значні. Виділено на програму "Питна вода" 400 млн (грн) міністерству і по програмі (реформування галузі енергозбереження) - 100 млн (грн) на пілотні проекти під реформування. На аварійних мережах ці роботи будуть вестися... Органи місцевої влади планують вже, як і кожен рік, свої заходи щодо ліквідації аварійних мереж. Щоб замінити всі мережі, треба дуже значні кошти", - зазначив Семчук.

За його словами, за підрахунками фахівців, на заміну кілометру водопровідної мережі із діаметром 300 мм треба витратити 1 млн грн. 60 тисяч кілометрів мереж треба замінити аварійних - це 60 млрд грн.

"Тому одномоментно це неможливо. Треба розуміти ситуацію в державі, і в жодній країні світу так не робиться", - зауважив він.

Тому, за його словами, основним напрямком для отримання якісної води на сьогодні є впровадження систем доочистки води і поетапна робота із заміни мереж і технічного переоснащення цих систем в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Замміністра ЖКГ: Уряд дав мало грошей, масової заміни труб не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути