пʼятниця, 02 липня 2021 14:03

"Совкові практики" - звільнилися три директори департаментів Нацбанку

"Совкові практики" - звільнилися три директори департаментів Нацбанку
Команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву НБУ заяви про звільнення. Фото: Facebook

1 липня звільнився директор департаменту супроводу кредитів НБУ Олег Новаковський. Він був на посаді з 2017 року.

"З абсолютною впевненістю можу гарантувати, що жоден рефінанс за ці шість років не був виданий з метою одержання неправомірної вигоди для себе та/або інших невстановлених осіб або тому, що так вирішило керівництво. Я був щасливий працювати разом із неймовірними професіоналами й сильними особистостями. Працювати в організації, яка довела, що державна установа в Україні може бути сучасною, прогресивною, ціннісною та ефективною. Яка, на жаль, продемонструвала також і те, що начебто забуті совкові практики можуть бути відновлені швидше ніж за рік", - повідомив Новаковський.

Раніше цього ж дня про відставку повідомили директор департаменту ліцензування Олександр Бевз і директор департаменту фінансової стабільності Віталій Ваврищук.

Бевз пішов у відставку разом із відділом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні загрожує дві кризи – фінансова і температурна

"Команда керівників департаменту ліцензування у повному складі подала керівництву НБУ заяви про звільнення. Ми щиро любимо НБУ й хочемо надалі тут працювати. Однак, продовження нашої роботи в Національному банку зараз неможливе. Централізація ухвалення рішень в одних руках, заміна колегіальності директивними рішеннями, на нашу думку, неприпустимі в Національному банку України", - пояснив Олександр Бевз причини звільнення.

Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що український банківський сектор продемонстрував високу стійкість в умовах пандемії коронавірусу.

Про це він заявив у публікації для американського аналітичного центру Atlantic Council, передає Укрінформ.

За його словами, українські банки довели в період пандемії, що здатні відповідати сучасним викликам у сфері капіталу, ліквідності, прибутковості й технологічних інновацій.

Зараз ви читаєте новину «"Совкові практики" - звільнилися три директори департаментів Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути