пʼятниця, 23 червня 2017 16:52

Заборонили приймати плату за компослуги без лічильника

Заборонили приймати плату за компослуги без лічильника
Плату за компослуги прийматимуть тільки по лічильниках Фото: Oskada.ru

Плату за комунальні послуги без лічильників заборонили. Верховна Рада прийняла закон, яким встановлення приладів обліку стало обов'язковим. З жовтня 2018-го плату без лічильника не прийматимуть.

Обов'язковим буде оснащення лічильниками всіх будівель, приєднаних до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання. Прилади обліку повинні бути встановлені операторами зовнішніх мереж в житлових будинках до 1 жовтня 2018-го. У нежитлових будівлях термін установки - до 1 жовтня 2017-го, повідомляє domik.ua.

У багатоквартирних будинках потрібно встановлювати індивідуальні лічильники або прилади-розподілювачі показників споживання теплової енергії. Термін їх установки в житлових будинках встановили до 1 жовтня 2018-го. У нежитлових будівлях з кількома споживачами - до 1 жовтня 2017-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кому дозволили не платити за комунальні послуги

Співвласники будинку можуть самостійно встановити лічильник. У такому випадку, плату за встановлення приладу обліку оператору комунальних послуг не нараховуватимуть.

Документ забороняє приєднання до зовнішніх мереж тепло- і водопостачання новобудов, не обладнаних приладами обліку.

Верховна Рада пропонує зробити автоматичний арешт коштів боржників за комунальні послуги на підставі президентського законопроекту. Арешт коштів здійснюють за спрощеною процедурою на підставі судового наказу без участі боржника.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили приймати плату за компослуги без лічильника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути