Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2019 14:34

За межею найінноваційніших економік: Україна розчарувала

Україна за рік опустилася на 53-тє місце в рейтингу Bloomberg Innovation Index.

Україна опустилася за межі топ-50 рейтингу інноваційних економік - Bloomberg Innovation Index, за підсумками 2018 року. Про це повідомляє РБК-Україна.

Найбільшими розчаруваннями рейтингу стали Туніс та Україна. Вони покинули топ-50. Україна опустилася на 53-тє місце, порівняноз 42-м на початок 2018-го.

Автор: rbc.ua
  Україна за рік опустилася на 53 місце рейтингу Bloomberg Innovation Index
Україна за рік опустилася на 53 місце рейтингу Bloomberg Innovation Index

Перший рядок у свіжому рейтингу зберегла Південна Корея. Поліпшення у сфері науки й освіти в Німеччині привели до того, що найбільша європейська економіка піднялася на дві сходинки і посіла друге місце. У топ-5 інноваційних економік, за версією Bloomberg, потрапили також Фінляндія, Швейцарія та Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На міжнародному форумі вирішуватимуть питання української економіки

Bloomberg Innovation Index сьомий рік аналізує десятки критеріїв для оцінки інноваційних економік, використовуючи такі показники, як витрати на дослідження і розробки, виробничі потужності і концентрацію високотехнологічних публічних компаній.

Держави, які наздоганяють інші економіки, мають чимало переваг. Це досвід інших, що можна оцінити й застосувати. Бідна країна має дешеву робочу силу й землю. Вона невибаглива до різних соціальних речей. Україна має освічене населення. Непогану інфраструктуру. Це хороші стартові умови, вважає економіст Володимир Дубровський.

Зараз ви читаєте новину «За межею найінноваційніших економік: Україна розчарувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути