Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2016 01:00

За курс гривні в Україні не відповідає жодна людина - Яресько

За курс гривні в Україні не відповідає жодна людина - Яресько
Фото: expres.ua

В Україні немає жодної людини, яка б несла відповідальність за курс національної валюти. Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, передає УНІАН.

"Немає фізичної особи, яка була б відповідальною за курс. Я вам не назву людини. Жодної установи в цій країні, яка відповідальна за курс гривні", - сказала вона, відповідаючи на питання депутатів про те, хто винен у падінні курсу гривні.

"Курс гривні формується на базі монетарної суми грошей в країні, на це ми з вами впливаємо. Тому що ми з вами створюємо дефіцит в країні щороку, коли приймаємо бюджет. Ми дуже добре попрацювали над зменшенням дефіциту за останні два роки, але він ще є. Ми всі разом формуємо курс і щодня приймаємо рішення, які впливають на курс", - сказала глава Мінфіну.

Яресько наголосила, що курс гривні формується на базі конкретної суми грошей на ринку. При цьому вона зазначила, що деякі бюджетні організації і органи місцевої влади використовували бюджетні кошти у грудні замість рівномірного розподілу їх на 12 місяців, що створило додатковий тиск на гривню.

"Я зустрічалася з усіма обласними фінансовими директорами і сказала їм: "Не робіть цього", - зазначила Яресько.

Нагадаємо, що 10 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку на час закриття торгів встановилися на рівні 25,94-26,03 гривні за долар.

У той же час, курси валют на готівковому ринку були наступними: станом на 17:00, відповідно до заявок фізосіб, середньозважений курс купівлі долара становив 26,6676 гривні, продажу - 26,8034 гривні.

Зараз ви читаєте новину «За курс гривні в Україні не відповідає жодна людина - Яресько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути